Στου Κουφού την Πόρτα…

bats are deaf by OKTANA for My Pillow Book


 
Πανηγυρίζει  ο «δημοσιογράφος» που πιάστηκε με την κλεμμένη γίδα στον ώμο, αλλά αθωώθηκε με πανηγυρικό απαλλακτικό βούλευμα, όχι γιατί ήταν πανηγυρικά αθώος, αλλά επειδή η ελληνική «δικαιοσύνη» είναι για τα πανηγύρια: 
 
“Με τρεις νέες αποφάσεις του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έρχεται να βάλει τέλος στην παράνοια του να βγάζει η Εφορία φοροφυγά όποιον δεν έχει κρατήσει σημειώσεις (αφού δεν είχε καν τέτοια υποχρέωση) για να δώσει μετά από δεκαετίες εξηγήσεις για τον τρόπο προέλευσης κάθε κατάθεσης που είχε κάνει στο παρελθόν.”, αναφέρει το δημοσίευμα της κιτρινοφυλλάδας.
 
Παράνοια είναι λοιπόν να καλείσαι να δώσεις εξηγήσεις όταν δεν συνάδουν οι καταθέσεις σου με τις φορολογικές σου δηλώσεις! Παράνοια είναι να τιμωρείσαι όταν κλέβεις από τα δημόσια ταμεία αυτά που οφείλεις να καταβάλλεις, λέει ο αναίσχυντος… Λες και χρειάζεται να αποκαλύψεις τις σημειώσεις που κρατάς ή δεν κρατάς, όταν ο συσσωρευμένος πλούτος σου υπερβαίνει τα δηλωμένα σου εισοδήματα!
 
Και η μικρή αυτή φρασούλα για το “τέλος στην παράνοια του να βγάζει η Εφορία φοροφυγά όποιον δεν έχει κρατήσει σημειώσεις“, προς δόξαν της ελληνικής «δικαιοσύνης» αναπαράγεται με γεωμετρική πρόοδο στον ρυθμό που δίνει από τη φυλλάδα του ο κιτρινιάρης απατεώνας…
 
Έτσι, με την πιο πρόσφατη ανόσια πράξη της, η ελληνική «δικαιοσύνη», εμποδίζει με τη βούλα της τον έλεγχο όλων όσων πλούτιζαν παράνομα για δεκαετίες και ρήμαζαν τα δημόσια ταμεία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, περιορίζοντας  τον δυνητικό έλεγχο, μόνο σε όσους δεν έχουν φροντίσει να καλύψουν τα ίχνη τους, από την 30ή Σεπτεμβρίου 2010 και μετά. Αλλά πόσοι μπορεί να είναι τόσο ανόητοι, ώστε να μην πονηρεύτηκαν μετά που άρχισε να ξυπνάει το τέρας της οικονομικής κρίσης, ώστε να καλύπτουν τα ίχνη τους? Προφανώς ελάχιστοι.
 
Ήταν στραβό το αμπέλι, το έφαγε κι ο γάιδαρος της «δικαιοσύνης», ετούτο το τέρας που κατά τη νεοελληνική μας μυθολογία, συνελήφθη από την άνομη ένωση του Κράτους με τη Διαπλοκή.
 
Τα έργα και οι ημέρες αυτού του τέρατος με την γαϊδουρινή μορφή, που λέγεται ελληνική «δικαιοσύνη» είναι τόσα πολλά και η βιοτεχνία των απαλλακτικών βουλευμάτων τόσο παραγωγική, που έχει πια σταματήσει να μας κάνει εντύπωση η αντικοινωνική αποτελεσματικότητα αυτής της φάμπρικας των βουλευμάτων που, όταν αφορούν στους λαμογιότερους των λαμογιότατων, εκ θαύματος είναι πάντα απαλλακτικά και ποτέ παραπεμπτικά!
 
Απαλλακτικό βούλευμα, γι’ αυτόν που έχει κατηγορηθεί και στη λαϊκή συνείδηση έχει καταχωριστεί ως ο μέγας πλαστογράφος των στατιστικών στοιχείων, αυτός ο προπομπός του ονείδους που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κατά της κοινωνίας μας, χωρίς να μπορεί να φτάσει ποτέ στο ακροατήριο αυτή η κρίσιμη υπόθεση, σπουδαίου εθνικού ενδιαφέροντος. 
 
Απαλλακτικά βουλεύματα παντού, από τα ύποπτα τρωκτικά της τοπικής αυτοδιοίκησης  ίσαμε τα σεσημασμένα αρπακτικά στον χώρο της δημόσιας υγείας και τους δεδηλωμένους μαυραγορίτες του πόνου… 
 
Απαλλακτικά βουλεύματα παντού και για τα πάντα σου λέω: απαλλακτικό βούλευμα και για τον Πρόεδρο –ένας είναι ο Πρόεδρος– της ελληνικής ποδοσφαιρική παράγκας. 
 
Θα μου πεις, ξεκαπίστρωτο είναι αυτό το μυθικό τέρας της νεοελληνικής «δικαιοσύνης», που πάει να πει ότι έχει την ασυδοσία -ανεξαρτησία τη λέμε υποκριτικά- να κλωτσάει στα μούτρα τους ανήμπορους, να δαγκώνει όπου βρίσκει τους φτωχούς και να κουβαλάει στην ξεσαμάρωτη πλάτη του τους ισχυρούς.
 
Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί -κι αφού ο ίδιος ο θεσμός δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των δραματικών περιστάσεων, την ώρα που η θηλιά της υποταγής σφίγγει τον λαιμό της κοινωνίας μας όλο και πιο βασανιστικά, κάπως αλλιώς πρέπει να γίνει αυτή η δουλειά. Ας ξεκινούσε βρε αδερφέ, αν ήθελε η εκτελεστική εξουσία, από τον εντοπισμό του περιβόητου παναθηναϊκάκια, που κάποτε έπαιρνε οδηγίες από τον αλήστου μνήμης σφουγγοκωλάριο, στην όχι και τόσο μακρινή εποχή που μας είχε κατσικωθεί στους σβέρκους και παρίστανε τον πρωθυπουργό.  Ή ας ελέγξει κάποιος το πόθεν έσχες για τις βίλες και για τις καταθέσεις των άτιμων που, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, αποφασίζουν την φορολογική ασυλία των ίδιων και των ομοίων τους.
 
Ξέρω, θα μου πεις ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πια παράνομο! Αλλά για πες μου: δεν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να πεθαίνουν οι γριές κι οι γέροι με τις κουτσουρεμένες συντάξεις, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της φαρμακευτικής τους αγωγής? Μήπως δεν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να χάνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους, επειδή βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό των φορολωποδυτών και των άλλων αγυρτών που από προχθές μπορούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου? Τάχα δεν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να μην αντέχουν οι άνεργοι και οι επισφαλώς ημιαπασχολούμενοι να γεννήσουν τα παιδιά τους? Ή λες εσύ ότι δεν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να καταρρέουν οι προνοιακές δομές και να βουλιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία?
 
Γρηγορείτε, κυρίες και κύριοι, τους λέμε τόσον καιρό, αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!
 
H σύνθεση είναι από την OKTANA

18 thoughts on “Στου Κουφού την Πόρτα…

  1. Εδώ διαφωνώ. Δεν μπορεί η εφορία να με καλεί και να με ρωτάει τι σκατά κατάθεση είναι αυτή που φαίνεται στο λογαριασμό μου το 2001. Που να θυμάμαι.
    Επίσης, θα ήθελα εσύ, ως αρθρογράφος, να μου δείξεις την απόδειξη αγοράς για το σώβρακο που φοράς, διαφορετικά θα θεωρήσω ότι το έκλεψες.
    Αν το κράτος ήθελε πραγματικά να εξαλείψει την φοροδιαφυγή, θα το έκανε μέσα σε 48 ώρες. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

    Μπορείς να δεις κείμενό μου, σχετικό με τη φοροδιαφυγή εδώ

    http://www.arxarios.gr/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9/

    • Δεν χρειάζεται να θυμάστε τι σκατά κατάθεση ήταν αυτή που φαίνεται στο λογαριασμό σας το 2001. Αρκεί να την είχατε δηλώσει στο εισόδημα του έτους. Και βέβαια δεν μιλάμε για σώβρακα. Θα μπορούσαμε όμως να μιλάμε για το “πόθεν έσχες” σπιτιών, σκαφών, καταθέσεων… Όσο γι’ αυτά που προτείνετε εσείς, αφορούν στο μέλλον. Με τον παράνομα και αφορολόγητα αποθησαυρισμένο πλούτο του παρελθόντος, της εποχής που δέναμε τα σκυλιά με τα αδήλωτα λουκάνικα, τι έχετε να προτείνετε?

      • Θεωρώ ότι δεν μπορείς να κυνηγήσεις κάτι από το παρελθόν. Αν είσαι σοβαρό κράτος με ρεαλισμό, ξεκινάς και λες «από δω και μπρος».

        Και δεν είναι όλοι κλέφτες.

        Προσωπικά, πριν από 15 χρόνια έβγαλα μερικά χρήματα από το χρηματιστήριο, όπως η μισή Ελλάδα τότε. Με αυτά αγόρασα ένα μικρό αυτοκινητάκι. Μιλάμε για 3 εκατομμύρια ελληνικές δραχμές.

        Αν το κράτος έρθει να μου πει σήμερα, που βρήκα τότε τα 3 εκ. πως διάολο θα τα δικαιολογήσω, αφού ούτε χαρτιά έχω κρατημένα από τότε, ούτε τίποτα, λαμβανομένου υπόψη ότι τότε ο νόμος δεν με υποχρέωνε να δηλώσω κέρδη από υπεραξίες μετοχών;
        Θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για 50.000.000 δραχμές.

        Γι’ αυτό και λέω πως ο,τι θεσπίζεις σαν κράτος, ισχύει από την ώρα που το λες, όχι αναδρομικά 15 χρόνια πίσω.
        Με αυτές και με εκείνες τις μαλακίες, δεν πρόκειται ποτέ ξανά κανένας να βάλει λεφτά στις τράπεζες, ή αν τα έχει στο εξωτερικό, να τα επαναπατρίσει.

        Όσο για τις παπαριές που λένε, ότι θα ψάξουν σε τράπεζες του εξωτερικού, απλά πας και τα καταθέτεις στην Τουρκία ή στο Ντουμπάι, που δεν έχουν καμία υποχρέωση έναντι των ευρωπαϊκών νόμων και τελειώνει το παραμύθι εκεί.

        Ήδη, αμέτρητοι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους στην Τουρκία, η οποία επειδή ΔΕΝ είναι χαζή, σου ανοίγει αμέσως λογαριασμό, με μια απλή φωτοτυπία της ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας, σε αντίθεση με εδώ, που σου ζητούν ένα σκασμό χαρτιά.

        Υποτίθεται ότι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι θα βάλουν τάξη με ορθολογιστικό τρόπο, αλλά αυτοί συμπεριφέρονται ως αρπακτικά, που θέλουν να αρπάξουν ο,τι βρουν μπροστά τους. Και το χειρότερο είναι ότι η «πρώτη φορά αριστερά» πηδάει πάλι το λαουτζίκο, ενώ την ελίτ ΔΕΝ την αγγίζει.

        Τέλος, μια και μιλάμε για νομοθεσίες και μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος μας, ως απόστρατος αξιωματικός, έχω να σου πω ότι το πρώτο πράγμα που έμαθα στο πρώτο έτος της Σχολής Ευελπίδων, ήταν το εξής απλό:
        Όταν εκδίδεις μια διαταγή, θα πρέπει πρώτα να είσαι βέβαιος ότι αυτή είναι:
        α. Σκόπιμη, δηλ να έχει κάποιο σκοπό, στόχο.
        β. Δυνατή, δηλ. να μπορεί να εφαρμοστεί και όχι να είναι ακατόρθωτη
        γ. Λογική, δηλ. να συμβαδίζει με την κοινή λογική και όχι να γελάνε και οι πέτρες μαζί σου.

        Εσύ βλέπεις όλα αυτά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση να είναι σκόπιμα, δυνατά ή λογικά;

      • Στη μερίδα σας στο χρηματιστήριο, φαίνονται όλες σας οι κινήσεις, οπότε το σαραβαλάκι σας δικαιολογείται. Ακόμα και το ξενοδοχείο σας θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, αν είχατε κερδίσει περισσότερα. Όσο για εκείνους που πήραν τα χρήματά τους και τα πήγαν στο Ντουμπάι και την Τουρκία, να τους δώσω τα συγχαρητήρια μου για τον πατριωτισμό τους και να τους πω ότι ακόμα και με βαλίτσες αν τα κουβάλησαν, από κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς θα τα απέσυραν που μπορούν τις περισσότερες φορές να εντοπιστούν. Αλλά αυτή τη σκέψη την μπλόκαρε τώρα η δικαιοσύνη, όπως είδατε. http://wp.me/p3ThAQ-yU

        Αλλά αν εγώ έχω μαζέψει 10 εκατομμύρια τα τελευταία δέκα χρόνια και τα έχω αποσύρει από την ελληνική τράπεζα, με γεια μου και με χαρά μου και πατριωτικό (sic) καθήκον , αν έχω φορολογηθεί γι’ αυτά, αν τα έχω δηλώσει. Προφανώς μιλάμε για τα χοντρά ψάρια κι όχι γι’ αυτούς που ότι έβγαζαν το έτρωγαν, γιατί τότε θα πάει η μισή Ελλάδα φυλακή. Αλλά τα χοντρά ψάρια, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν ανενόχλητα να περιφέρονται και να δαγκώνουν τον προϋπολογισμό του πτωχού μας κράτους. Οι μπίζνες, μπίζνες… Παραμονή της Παναγιάς αυτά… http://raskolnick.tumblr.com/post/126663094110/

        Τώρα λοιπόν που θέλουν οι κυβερνώντες να υποστηρίξουν το γκρεμισμένο κοινωνικό κράτος, αφού ο Δόκτωρ Μένγκελε είπε όχι σε νέα δανεικά για τέτοιους σκοπούς, η μόνη πιθανή πηγή χρήματος είναι το αμαρτωλό παρελθόν, όπως είναι καταχωρισμένο στα αρχεία των πτωχών μας τραπεζών και στα κιτάπια της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα, ο οποίος λίσταρχος κ. Στουρνάρας, κατά καιρούς αρνείται να δίνει στοιχεία, ακόμα και τις σπάνιες φορές που ζητούνται. Εκκρεμοδικίες!

        Ασφαλώς, όσο η κυβέρνηση δεν τολμά να καθαρίσει τα σκατά που παρέλαβε, τόσο αυτά θα φουσκώνουν και θα είναι τα ίδια θα την πνίξουν, αν δεν φροντίσει διαφορετικά.

  2. Αγαπητέ, ο πατριωτισμός σταματάει εκεί που αρχίζει να εμπλέκεται χρήμα. Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
    Ειδικά όταν όλοι αυτοί οι τενεκέδες πολιτικοί ζητάνε πατριωτισμό από τους φτωχούς, όταν οι ίδιοι τα λεφτά τους τα έχουν έξω.
    Αλλά και πατριώτης να είσαι, δεν θα διακινδυνεύσεις τις οικονομίες σου για να πειραματίζονται μ’ αυτές οι μαθητευόμενοι μάγοι ΟΛΩΝ των κομμάτων.
    Ταπεινή μου άποψη ότι η πλειοψηφία των φτωχούληδων του λαού, θα έστελνε τις όποιες οικονομίες της έξω, αν μπορούσε.

Leave a comment