Για τον υποφαινόμενο blogger, τον Raskolnick

Rascolnick γεννήθηκε στην Κρήτη, από γονείς με διαφορετικά επίθετα. Οι γονείς του, τον βάφτισαν, από τον παππού του, Αλέξανδρο, σε μια ορθόδοξη εκκλησία των Χανίων, χωρίς να τον ρωτήσουν αν το ήθελε. Δεν το ήθελε, γιατί ποτέ δεν υπήρξε ένθεος. Οι παπάδες και οι αστυνομικοί του προκαλούσαν πάντα μιαν, εν πολλοίς ανεξήγητη, απέχθεια.

Αργότερα, οι Άραβες φίλοι του τον φώναζαν για πολλά χρόνια Ισκαντάρ, επίσης χωρίς να τον ρωτήσουν αν το ήθελε.  Το ήθελε, γιατί το θεωρούσε -και συχνά ήταν- σημάδι φιλίας.

Έζησε σε διάφορα μέρη, δουλεύοντας για κάμποσα χρόνια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Πάντα του άρεσε το γράψιμο, αλλά σπανίως είχε τον απαιτούμενο χρόνο κι έτσι η φλόγα του για να γράψει ήταν μισόσβηστη.

Τώρα, έχοντας μείνει άεργος και εγκαταστημένος ξανά, πίσω στα γενέθλια εδάφη, αγανάκτησε κι αυτός με τα απίστευτα που γίνονται στην πατρίδα κι άρχισε να κρατάει πιο συστηματικά  το παλιό του «Σημειωματάριο κάτω από το μαξιλάρι».

Είναι δημιουργός του concept OKTANA by Raskolnick  και προσπαθεί να το κρατάει αναμμένο με τα collages του, που τα φτιάχνει ο ίδιος από φωτογραφίες που αλιεύει στο διαδίκτυο.

Κάνει σχολιασμό πολιτικό, αλλά όχι μόνο πολιτικό, στην Ο.Κ.Τ.Α.Ν.Α. (Οικολογική Κίνηση Τετελεσμένα Αγανακτισμένων, Νεόπτωχων Αυγοβόλων) στο facebook.

Σποραδικά γράφει μικρά διηγήματα κι όποτε τύχει να το μάθει, παίρνει μέρος σε λογοτεχνικά projects.

Φτιάχνει και μια σούπα από σχόλια δικά του, ανακατεμένα με ξένα και φωτογραφίες, γελοιογραφίες και artworks.  

Αυτά είναι τα αντικαταθλιπτικά του, εν αναμονή της εξέγερσης των ραγιάδων.

Επειδή όλα αυτά τα κάνει μόνος του χωρίς να τον βοηθά κανείς άλλος, διαβάζει ελάχιστα τον τελευταίο καιρό–δυστυχώς δεν προλαβαίνει.

Συλλογές με κολάζ του εκτίθενται και σε διάφορα άλλα σημεία, όπως το Picify, το Flickr, το ArtStack κ.α. (creative commons). Τελευταία, σκέφτεται να ασχοληθεί περισσότερο με το ασπρόμαυρο, αλλά σκέφτεται παράλληλα μήπως  και θα ήταν φρονιμότερο να την ξανακοπανήσει από την αγαπημένη χώρα όπου θάλλει η φαιδρά ροδακινέα, γι’ άλλη γη και γι’ άλλα μέρη.

OKTANA [ for Raskolnicl's My Pillow Book ]

Και τώρα θα προσθέσω:  Όσοι από σας πια βαρεθήκατε στον κόσμο αυτόν τον άδικον και τον βλακώδη να άγεσθε και να φέρεσθε από τους ψεύτες, από τους σοφιστάς και λαοπλάνους, όσοι πια βαρεθήκατε οι δεσμοφύλακές σας σαν τόπια ταλαίπωρα να σας εξαποστέλλουν εις τον Καϊάφα και πριν απ’ αυτόν στον Άννα, προσμένοντας να έλθη η Ώρα η χρυσαυγής, η πολυύμνητος και ευλογημένη, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, όσοι την σημερινήν ελεεινήν πραγματικότητα να αλλάξετε ποθείτε, προσμένοντας να έλθη η Ώρα, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, ελάτε και ως ανακράξωμεν μαζί (νυν και αεί, νυν και αεί) σαν προσευχή και σαν παιάνα, ας ανακράξωμεν μαζί, με μια ψυχή, με μια φωνή – ΟΚΤΑΝΑ!

12 thoughts on “Για τον υποφαινόμενο blogger, τον Raskolnick

  1. Γεια σου, Αλεξανδρε…
    Γιατι δεν εχεις ανοικτο σχολιασμο στα αρθρα σου;
    Θελω να σχολιασω το “Κυβερνηση εκτοςς νόμου”… ως εξης :
    Οταν λες …Ο λόγος, ασφαλώς, για το θλιβερό ανθρωπάριο που με την ψήφο μας ορίσαμε πριν δυο χρόνια ως πρωθυπουργό της Ελλάδας.… με “την φηφο ΜΑΣ” ποιους φανταζεσαι? Εξηγουμαι…. ερωτώντας (ρητορικα) αλλη μια απο τις δεκαδες φορές που την υπέβαλα σε πολλα ιστολογια :
    1) Γιατι, σε μια χώρα όπου όποια πετρα σηκωσεις βρισκεις σκατα, θεωρούμε οτι “οι εκλογες” ειναι αψογες, δεν σηκώνουν αμφιβολια “βιας ή νοθειας” ;;
    2) Κάνε μια συγκριση δύναμης “εκλογικου σώματος” και “πληθυσμου” και πες μου αν ολα τα βλέπεις ΣΑΦΗ και ΑΨΟΓΑ !!
    Καλο 15Αυγουστο !!

    • Καλημέρα στην Πλατεία Βάθης. 

      Δεν ξέρω, Γιάννη, γιατί δεν μπόρεσες να σχολιάσεις κάτω από το άρθρο. Τα σχόλια είναι ανοιχτά κι εκεί, όπως κι εδώ. 

      Αναφορικά με το θέμα της βίας και της νοθείας, θεωρώ ότι στις μέρες μας, αυτές δεν ασκούνται μέσω της εκλογικής διαδικασίας αλλά δια των μέσων μαζικού εμπαιγμού παρόλο που ζούμε σε μια ιδιότυπη χούντα, τουλάχιστον το δικαίωμα μας στην ελεύθερη έκφραση δεν έχει ακόμα ανασταλεί. 

      Φρονώ, λοιπόν,ότι αν υπήρχε θέμα νοθείας, όλο και κάπου, κάπως, θα είχε καταγγελθεί.

      Το ζήτημα, λοιπόν, συνηθίζω να λέω και να επιμένω,δεν είναι αυτοί που μας κυβερνούν! 

      Το πρόβλημα είμαστε εμείς -άντε να βάζει λίγο το χεράκι του και ο «νομοθέτης» με το έκτρωμα που έχομε αντί εκλογικού νόμου… Επιμένω στην άποψή μου ότι η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μας και η άποψή μου αυτή θεμελιώνεται στο γεγονός ότι τα καλύτερα μηνύματα γράφονται στους τοίχους.
  2. Πολυ απλα παντου υπηρχαν αντιπροσωποι εκλογικοι συριζα και κκε, ενωτης νδ σποραδικα, ποιος νακανει την νοθεια;

    • Κι εγώ νομίζω ότι είναι άνευ νοήματος αυτή η συζήτηση, αγαπητέ Ηρακλή. Έγραφα επί λέξη σε κάποιον άλλο φίλο προχθές, για το ίδιο θέμα, τα εξής: “Μη μου πείτε τώρα, φίλε μου, πως πιστεύετε ότι έγινε νοθεία στις εκλογές!? Έχω ξανακούσει τον ισχυρισμό ότι νοθεύονται τα αποτελέσματα κατά την εκλογική διαδικασία, αλλά αυτά, νομίζω, είναι κόλπα περασμένων. εποχών. Εξάλλου, πιστεύω ότι η καλύτερη μέθοδος νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος είναι ο φόβος που διοχετεύεται δια των συχνοτήτων των Μέσων Μαζικού Εμπαιγμού μας, από τις συχνότητες που έχουν καταλάβει οι ραδιοπειρατές-εθνικοί μας εργολάβοι. Ειρήσθω εν παρόδω, το όνειρο μου, αν γινόταν ποτέ πραγματικότητα, θα αποτελούσε μια κάποια λύση σε αυτό το καλπονοθευτικό καθεστώς. http://raskolnick.tumblr.com/post/94629710450

      Αυτά

  3. Pingback: Quora

Leave a comment