Ήττα και Μόνον Ήττα!

 
Στο άκουσμα της είδησης ότι συνελήφθη για φοροδιαφυγή ένα από τα βλαστάρια του εθνικού μας εργολάβου, που το όνομα του, μεταξύ πολλών άλλων επιφανών ταγών (sic) της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής, φιγουράρει στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, πυροδοτήθηκε ένας μεγάλος ενθουσιασμός στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Μέχρι και το CNN, το διεθνούς φήμης αμερικανικό δίκτυο, μετέδωσε την είδηση, με τίτλο “Νίκη για την Ελλάδα:  Ο πρώτος μεγαλοφοροφυγάς στην απόχη“.  
 
Επιτέλους, σκεφτήκαμε όλοι μας! Επιτέλους, η κυβέρνηση αφήνει τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα και προχωράει στα έργα, ακριβώς όπως ελπίζαμε κι έτσι όπως περιμέναμε με αγωνία, εδώ και ενενήντα σχεδόν μέρες! 
 
Επιτέλους, υπάρχει Θεός σκεφτήκαμε όλοι.  Υπάρχει Θεός που εκδικείται για χάρη όλων εκείνων των παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα μέσα στις σχολικές αίθουσες, επειδή κάποιοι αχρείοι τρώνε μέχρι σκασμού!
 
Και μετά ήρθε η ψυχρολουσία. Αντί για να δούμε τον πρώτο από εκείνους που έχουν επιδοθεί στην καταλήστευση των δημόσιων ταμείων να διώκεται παραδειγματικά, ακούσαμε ότι όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος για τους υπαίτιους της μάστιγας της μεγάλης φοροδιαφυγής, του χαρίστηκαν.  Διαβάσαμε ότι σαν κύριος, ήλθε, είδε και απήλθε, δίνοντας εντολή στους λογιστάδες και τους παρατρεχάμενούς του, να στείλουν στο ενοχλητικό κράτος μας, ένα μέρος του καταλογισμένου ποσού, αφού τα υπόλοιπα του χαρίστηκαν!
 
Και δεν μπορείς να μην αναρωτιέσαι, ποιος ευθύνεται γι’ αυτή τη νίκη που την επόμενη στιγμή μετατράπηκε σε ήττα? 
 
Ήττα του κοινού περί δικαίου αισθήματος, ήττα της κοινής λογικής  και ήττα της ηθικής τάξης πραγμάτων, που βάζει  στην ίδια μοίρα και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, αυτόν που συστηματικά κλέβει αστρονομικά ποσά από τον δημόσιο κορβανά, με τον άλλον που κόβει από το φαΐ των παιδιών του ή που χαροπαλεύει, ώστε να βρει τα 100 ή τα 200 ευρώ, για την εξόφληση της πρώτης από τις εκατό δόσεις των παράνομα επιβεβλημένων χαρατσιών. Κεφαλικοί φόροι που επιβλήθηκαν επί δικαίων και αδίκων, ακριβώς επειδή ορισμένοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, μεγάλοι και τρανοί ποτέ δεν πλήρωσαν αυτά που τους αναλογούσαν. Χαράτσια που μας είπαν κι από πάνω ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να τα καταβάλλουμε. 
 
Ήττα επικοινωνιακή για την κυβέρνηση, αφού το βράδυ, στο δελτίο των οχτώ, στο ίδιο δελτίο που κάποτε ήταν  επί εικοσάλεπτο πρώτη είδηση η ταβερνιάρισσα της Ύδρας που πιάστηκε στα πράσα να κλέβει πενταροδεκάρες, μάθαμε σε ενάμισι λεπτό ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η φορολογική εκκρεμότητα (sic)  του ευυπόληπτου παράγοντα  και στυλοβάτη της οικονομικής ζωής του τόπου, οδηγήθηκε στο αρχείο. Μάθαμε επίσης ότι η πρωτοβουλία διευθέτησης αυτής της… εκκρεμότητας ανήκε στον ίδιο τον επιχειρηματία.  Μέσα στο ενάμισι αυτό λεπτό που διήρκεσε η μετάδοση της είδησης,  η καλή «δημοσιογράφος» πρόλαβε να μας προειδοποιήσει και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για όλους μας, από ανάλογη σπίλωση της προσωπικής και της επαγγελματικής μας εικόνας, από την αυθαιρεσία των φορολογικών αρχών!
 
Ψάχναμε, επί ματαίω, να βρούμε ένα δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπουργό, που να διευκρινίζει αν όντως το καταλογισμένο ποσό μαζί με τα πρόστιμα αυτής της υπόθεσης, έφτανε στο ποσό των 4.170.000 ευρώ, όπως φημολογείται  κι αν όντως τη σκαπούλαρε οριστικά ο λεγάμενος, καταβάλλοντας μόλις 1.800.000 ευρώ. 
 
Ακόμα περισσότερο, ψάχναμε γιατί θέλαμε να μάθομε αν ο εν λόγω, παραλίγο σπιλωθείς και οπωσδήποτε ταλαιπωρηθείς οικονομικός παράγων, έπεσε στα μαλακά βάση του νόμου που είχαν ψηφίσει οι απελθόντες ολετήρες που, ως γνωστόν, νομοθετούσαν αβέρτα τα συγχωροχάρτια στους ομοίους τους ή αν τελικά απαλλάχθηκε από την “πρώτη φορά αριστερά” πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως έχει καταγγείλει ο “Ριζοσπάστης” από την 1η Απριλίου -κι εμείς οι αφελείς (?) είχαμε χαρακτηρίσει την είδηση πρωταπριλιάτικη.
 
Υ.Γ. Εν τω μεταξύ, την ώρα που σκουπίζονται τα υπολείμματα των δημόσιων αποθεματικών και τη στιγμή που οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων παραμένουν απλήρωτοι από την έλλειψη πόρων, η λίστα Λαγκάρντ είναι εκεί, με τα μυστικά της κρυμμένα -και περιμένει. Μαζί περιμένει και ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που έχει υποκλέψει αυτήν την περιβόητη  λίστα από την ελβετική τράπεζα HSBC. Περιμένει την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, αφού  όπως έχει δηλώσει δημοσίως και ευθαρσώς, είναι πρόθυμος, εφόσον τον καλέσει η νέα κυβέρνηση, να έρθει και να βοηθήσει στην αποκάλυψη όχι του 1% αλλά του 100% των προσώπων και των ποσών που έχουν φυγαδευτεί συνολικά στην ελβετική Τράπεζα. Κι ακόμα περιμένει… Μαζί περιμένομε κι εμείς… Ήττα και μόνον ήττα, σου λέω! 
 
Η σύνθεση είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

7 thoughts on “Ήττα και Μόνον Ήττα!

 1. Λέω τα ίδια και τα ίδια γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι αντιλαμβάνονται κάποιοι τον σοσιαλισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να θεωρείται ίσος ο φτωχοδιάβολος που τον είχε ταράξει στα πρόστιμα το προηγούμενο καθεστώς και τον είχε γονατίσει, με τον εθνικούς μας νταβατζήδες που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ!
  Έβαλαν στην ίδια μοίρα και στην ίδια ρύθμιση τους μεγάλους και συστηματικούς φοροκλέφτες, με τους χαρατσωμένους που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να γλυτώσουν τα πρόστιμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τη ρύθμιση, αλλά αυτό καθόλου δεν δείχνει να ενοχλεί το “κουαρτέτο” που συνεχίζει την πένθιμη performance του απρόσκοπτα..
  Διαβάζω τα στοιχεία: Το beach bar-restaurant «Nammos» στη Μύκονο, αγαπημένο της ελληνικής και διεθνούς showbiz, έκανε χρήση του νόμου της Νάντιας Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις και την παράγραφο που λέει ότι αν ο οφειλέτης καταβάλλει εφάπαξ όλο το ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού πλήρωσαν 2.812.426 ευρώ στη ΔΟΥ Μυκόνου και διέγραψαν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τα οποία υπολογίζονταν στα 7,8 εκατ. ευρώ.
  Διαβάζω τα στοιχεία: Στον Λεωνίδα Μπόμπολα από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταλογίστηκε οφειλή 4.170.00, πλήρωσε 1.800.000 και καθάρισε.
  Διαβάζω στοιχεία: 5.000 ευρώ στον μπάρμπα Μήτσο, καταλογισμένα από το απλήρωτο χαράτσι, μαζί με τις προσαυξήσεις του σπιτιού του. Σε ρωτώ εσένα, αριστερούλη βουλευτή μου, που ψήφισες τη ρύθμιση: με τη σύνταξη των 486 ευρώ πόσα θα γλυτώσει?
  Λέω τα ίδια και τα ίδια, γιατί «πρώτη φορά αριστερά» συνεχίζει να βασιλεύει η φοροασυλία, η ατιμωρησία και η αδικία.
  Και μη μου ξαναπείς εκείνη την αστειότητα ότι, χωρίς τη ρύθμιση, δεν θα εισέπραττε το κράτος ούτε το οφειλόμενο κεφάλαιο, διότι υπάρχει και κάτι που λέγεται αναγκαστική εκτέλεση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s