Σκέψεις στη Χρυσαυγή

Η Χρυσή Αυγή, είμαι πεπεισμένος, είναι ένα πυροτέχνημα που ανεβαίνει στον σκοτεινό ελληνικό ουρανό και σε λίγο, αν δεν αποδειχθεί –όπως θέλω να ελπίζω- τζούφιο, θα σκάσει σε μια φωτεινή λάμψη. Φωτεινή λάμψη για το 7-8% των συνελλήνων που πήγαν να ψηφίσουν και προτίμησαν τη Χρυσή Αγή στις πρόσφατες εκλογές. Φωτεινή λάμψη και για τους δυνητικούς νέους ψηφοφόρους που καταμετρούν οι δημο(σ)κόποι.
Έχω ξαναγράψει, σα μία γενικότερη παρατήρηση, ότι είναι όχι μόνο αναμενόμενη, αλλά νομοτελειακή, η άνοδος της ακροδεξιάς μέσα σ’ αυτό το κλίμα οικονομικής, πολιτικής και ηθικής παρακμής.
Ὀσο μπερδεύει τα μπούτια της η Αριστερά στο δρόμο της πολιτικής αμηχανίας που κάποιες φορές φτάνει στα όρια της γελοιότητας, τόσο θα ανεβαίνουν στην εκτίμηση του κοσμάκη, τα ανθρωπάκια της Χρυσής Αυγής και τα Ρεμάλια με τα Μαύρα…  
Οι άλλοι, είναι τόσο γελοίοι, με τον Ξένιο Δία και τα παρελκυόμενα νούμερα του ελληνικού πολιτικού τσίρκο, του εκτός ελέγχου παρακράτους μη εξαιρούμενου, που κινδυνεύουν με αυτήν την αψυχολόγητη συμπεριφορά να πυροδοτήσουν κάποια ιδιότυπη «Τζιχάντ», έναν Ιερό Πόλεμο, όχι θρησκευτικού προσηλυτισμού αλλά αυτοάμυνας και αυτοδικίας.
Ίσως είναι λίγο υπερβολική η παραπάνω εκτίμηση, αλλά τα πρόσφατα επεισόδια των εμποροπανηγύρεων, υπό το βλέμμα του Καιάδα κι άλλων ιμιτασιόν ηρώων, φέρνουν αυτή την απευκταία πραγματικότητα πιο κοντά.
Είχα γράψει και κάτι άλλο παλιότερα, που ίσως με κακοχαρακτηρίζει, αλλά το πιστεύω ακράδαντα και θα το επαναλάβω:
Πολλοί νόμιμοι μετανάστες φεύγουν. Αυτό είναι αρνητικό γιατί συνήθως αυτοί που φεύγουν είναι αυτοί που κατέχουν τα περισσότερα ουσιαστικά προσόντα, πολλά από τα οποία προσόντα, ίσως να τα έχουν αποκτήσει με ελληνικούς πόρους, στις παλαιότερες εποχές παχιών αγελάδων. Εμείς επιχαίρουμε για την αιμορραγία! Δεν μιλάει κανείς για τούτο, όλοι διαβάζουν νούμερα και Greek Statistics. Σταγόνες στον ωκεανό. Αυτοί που μένουν –όχι ίσως όλοι, αλλά οι πολλοί- είναι από γεννησιμιού τους ταγμένοι στη μετριότητα και καταδικασμένοι στη μιζέρια, την ανασφάλεια και τη φτώχεια. [Σε αντίθεση με πολλούς δικούς μας μέτριους, μετριότατους νεοέλληνες, που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν αδικαιολόγητα…]  
Όσο αυτά συμβαίνουν κι αν αφεθεί ο μέσος συμπολίτης, μέσα στον πανικό του, να κατηγορεί τους νόμιμους ή παράνομους Νιγηριανούς που πουλάνε απομιμήσεις γυναικείων ειδών και τους άλλους με τις κινέζικες ομπρέλες που θα σκάσουνε μύτη τώρα που θ’ αρχίσει να βρέχει, τότε το παιχνίδι έχει χαθεἰ.
Όσο -σαν κοινωνία- δεν εγκαλούμε τους τελώνες, κάτω από τη μύτη των οποίων μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα τα εμπορεύματα που πουλιούνται στους δρόμους ή δεν εξοστρακίζουμε αυτούς που θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των ρακένδυτων ορδών των παράνομων μεταναστών, τόσο θα ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, σα πυροτέχνημα στον ουρανό.
 

7 thoughts on “Σκέψεις στη Χρυσαυγή

  1. Το θέμα είναι τι κάνει ολόκληρη η αριστερά που σίγουρα η στάση της δεν βοηθάει στο να χτυπηθεί αρκετά ο φασισμός. Το θέμα είναι ότι ανεβαίνει ο ναζισμός στην Ελλάδα που τον πολέμησε και η αριστερά ακόμα μαλώνει μεταξύ της! Ελπίζω να μην φτάσουμε τελικά στον πληρη εκφασισμό της κοινωνίας και σε ολοκληρωτικό καθεστώς και η αριστερά να είναι πολυδιασπασμένοι σε χιλιες δυο οργανώσεις. Ο εχθρός είναι το σύστημα και το μακρύ χέρι του συστήματος είναι η Χρυση Αυγη. Μόνο αν τους αφήσουμε θα ανέβουν.

  2. δεν υπαρχει ναζισμος. αυτα ειναι παραμυθια για τις γριες. υπαρχει ενα και μοναδικο που μας εχει μεινει ΕΛΛΗΝΙΚΟ κομμα. Αν δεν μπορεσουν να ανταποκριθουν στις αναγκες της πατριδος θα πανε σπιτι τους. Αν δεν εκλεγουν, θα χυθει αιμα στους δρομους γιατι με τα 'αλλα κομματα' η κατασταση θα ειναι ανεξελεγκτη.Χρειαζεται ΜΟΝΟ πατριωτικο κομμα για τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Ολα τα αλλα ειναι ξεκαθαρη προδοσια!

  3. Δεν πιστεύω ότι είναι το 8-10% των Ελλήνων (φιλο)ναζιστές.Η αριστερά που οι διάφορες σέχτες της ακόμα μαλώνουν μεταξύ τους, χωρίς πρόταση διεξόδου, έχει μεγάλο, τεράστιο ποσοστό της ευθύνης που κάνει τον Ανώνυμο σχολιαστή να βλέπει στα πρόσωπα των Καιάδων, πατριώτες…Το μακρύ χέρι του συστήματος έχει μυριστεί αίμα και σταματά να υπακούει…

  4. Ακριβώς αδερφέ (επέτρεψε μου) Η "ελλήνική" "Αριστερά"…είναι κατά την άποψη μου όπως το γράφω…ελληνική σε εισαγωγικά και αριστερά σε εισαγωγικά…ο ρόλος τόσο της "αριστεράς" όσο και της "μάυρης" αυγής είναι εντελώς προβοκατίρκος με την ένοια ότι προσπαθουν να οδηγήσουν τον πληθυσμό σε μεφλιο ή να δημιουργήσουν μια κατάσταση συρίας…Η ελληνικη αριστερά έχει ξεχάσει κι εχει παραχωρήσει την ελληνική σημαία στους μαυραυγίτες…Αυτό το αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης και γι αυτό ακολουθεί πλέον και την μαυραυγή…Είδαμε μέχρι και καθαρό Αλβανό να ναι στα πρωτοπαλίαρα του Καραισκάκη στο μεσολογγι. Τον ρομπέρτο χαίντι….Μαζί με τον ναζισμό οι μαυραυγίτες αναβιώνουν τον ρατσιμό εναντίων των σκουρόχρωμων κλπ. Η ελληνική αριστερά πρέπει επιτέλους να αποκτήση ελληνικά χαρακτηριστικά…Άλλωστε σε μια Μπολσεβίκικη Χώρα σε μια δικτατορία του προλετριάτου οι μετανάστες φεύγουν από μόνοι τους όπως άλλωστε θα θελήσουν να φύγουν και πολλοί ιθαγενείς. θα θελα να θέσω πολλά θέματα αλλά τα θεσα εν περιλήψη γιατί πιστεύω οτι εσύ ο σερβοκροατικής καταγωγής έχοντας μνήμες και περισσότερες πληροφορίες για την κομμουνιστικη γιουγκοσλαβία του Τίτο, που κράτησε μια εθνική γραμμή κομμουνισμού παρακούοντας τον Στάλιν και έδωσε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία, μπορείς να δεις τα πράγματα χωρίς παρωπίδες…Πανιμάι Ρούσκι?

Leave a comment