Που είναι ο Φλοξ ρε Ζήση;

Η φίλη μου η Ζένια έχει ένα σκυλάκι που ο Θεός όταν γεννιότανε το προόριζε για μοσχάρι, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη και τον έκανε σκύλο, τον Ρόναλντ-Ιωσήφ, ένα μεγαλόσωμο κουτάβι με μπόλικο αίμα από λαμπραντορ που έπεσε στη στοργική αγκαλιά της Ζένιας, εντελώς τυχαία.Τὠρα με την κρίση ο Ρόναλντ-Ιωσήφ έχει αρχίσει να μεγαλώνει κι η Ζένια δεν μπορεί πια να τον ταΐζει! Τι θα κάνουμε?

Λύση 1: Είναι πολλοί που προτείνουν να αμοληθεί ο Ρόναλντ-Ιωσήφ στη γειτονιά, μήπως βρει καμιά κότα. Θα κατηγορηθούν αμέσως οι μετανάστες κι ο Ρόναλντ-Ιωσήφ θα παραμείνει υπεράνω υποψίας, αλλά για πόσο? Βραχυπρόθεσμου ορίζοντα λύση, κάτι σαν τα ΕΣΠΑ που διοχετεύονται στο νερόλακκο του Ομαλού. Και βλαπτική λύση μακροχρόνια, αφού στο τέλος δε θα έχει μείνει κότα για κότα.

Λύση 2: Να έχει την τύχη που είχε ο Φλόξ στην ταινία «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται», πραγματικό οξύμωρο γιατί η Φλοξ πρέπει να είναι αρσενικός, αλλά τι σας λέω, πρέπει να δείτε το Λογοθετίδη να κλαίει το χαμό του Φλοξ, για να καταλάβετε. Να τον κάνει, λοιπόν, η Ζένια λουκάνικα τον Ρόναλντ-Ιωσήφ με άρωμα δίκταμου. Έτσι κι αλλιώς, τώρα που κάναμε «κονέ» με τους κινέζους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί το τρώνε το σκυλίσιο το κρέας.

Λύση 3: Να δημιουργηθεί δημοτικό κυνοκομείο λένε οι ζωόφιλοι, αλλά αν δε βρεθούν τα λεφτἀ για τη λειτουργία του, πώς θα χρηματοδοτηθεί? Ίσως από τα λουκάνικα από Ρόναλντ-Ιωσήφ με δίκταμο.

Λύση 4: Να βλέπομε τον Ρόναλντ-Ιωσήφ δεμένο, να αργοπεθαίνει από την ασιτία. Μετά να τον πετάξουμε από κανένα δέτη ή να του κάνομε μια αξιοπρεπή κηδεία, ανάλογα με την κουλτούρα μας. Η Ζένια πάντως, που την ξέρω, θα ήθελε μια αξιοπρεπή ταφή για τον Ρόναλντ-Ιωσήφ.

Leave a comment