Αυτοί όλοι οι Κινέζοι!

Όπως κάποιοι γνωρἰζουν, οι κινέζικες κατασκευαστικές εταιρείες ανταγωνίζονται τους Δυτικούς και τους Άραβες στην κατασκευαστική πίτα της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Απ’ ό,τι μάθαμε αυτές τις μέρες, έχουνε ανοίξει και δουλειές με τον Καντάφι. Μεγαλοκαρχαρίες στα νερά του επιχειρείν και πειθήνια όργανα στα χέρια του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος. Τα καταφέρνουν μια χαρά γιατί συμπιέζουν το εργατικό κόστος χρησιμοποιώντας κληρωτοὐς κι ενδεχομένως και κατάδικους ως ανειδίκευτο προσωπικό. Φαντάζομαι την έρημο της Λιβύης σαν μια τεράστια κινέζικη αγροτική φυλακή.

Φαντάζομαι επίσης τους 15,000 Κινέζους που κατεβαίνουνε στην Κρήτη. Αν έχουν μερικά δολάρια στην τσέπη τους θα ήταν ακόμα καλύτερα για κάποιους, αλλά το πιο λογικό θα είναι να τους αφήσουνε άφραγκους και να τους χώσουνε μέσα στα “all inclusive” μαγαζιά των ξενοδόχων του Ηρακλείου που αυτή την εποχή δε βλέπουν δίφραγκο ούτε στο χιλιόμετρο. Ε, ας τους πάμε να φάνε και τίποτα πορτοκάλια. Αντί οι Χανιώτες ν’ αρχίσουνε πάλι να γκρινιάζουνε που οι άλλοι τους πήρανε τις δουλειές, ας γεμίσουνε μερικές χιλιάδες κλούβες με πορτοκάλια κι ας πάνε να τους τα πουλήσουνε. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δεν μπορεί να συντονιστεί στοιχειωδώς με το υπουργείο Εξωτερικών που φτιάχνει το μενού διατροφής, τότε τι τον κατεβάσαμε τον κ. Σκουλάκη να κάνει το Δήμαρχο?? Ας σηκώσει κανένα τηλέφωνο, τώρα, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βέβαια έχομε και το άλλο! Φανταστείτε κάποια απ’αυτά τα παιδιά, γεμάτα υγεία και ορμή και με το μάτι να γυαλίζει για ελευθερία! Μην το αποκλείσετε ν’ αρχίσουνε να παίρνουνε τα βουνά, οπὀτε θα τους δούμε και στις ράχες των Λευκών μας Ορέων. Εκτός κι αν η αστυνομία μας μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.

Leave a comment