Ηθικούς ενδοιασμούς, ασφαλώς δεν έχουν, οι Μακιαβέληδες!

34 χρονών νεκρός!

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι αυγουλοκέφαλο το κάθαρμα που μαχαίρωσε δυο φόρες και που τη δεύτερη, όπως τονίζουν με έμφαση τα βοθροκάναλα, έστριψε και τη λάμα του μαχαιριού μέσα στο στήθος του αδικοσκοτωμένου συνανθρώπου μας. 

Πρώτα από όλα το προφανές, δηλαδή το γεγονός ότι όλη αυτή η αναμπουμπούλα δημιουργεί θόρυβο που σκεπάζει για λίγο, για αύριο, τις πομπές της κυβέρνησης των Ολετήρων, για μεθαύριο έχει ο Βερζεβούλης∙ συντρέχουν κι άλλοι λόγοι που ευνοούν το δίδυμο της συμφοράς που μας κυβερνά. Αυτό το κακέκτυπο του Χοντρού και του Λιγνού που με την απάθειά μας, τους επιτρέπομε να μας κυβερνούν ακόμα –για να το πω σωστότερα.

Δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν μάθαινα ότι ο φονιάς δεν πληρώθηκε από τα ταμεία των Αυγουλοκέφαλων, αλλά από άλλους που κινούνται με φαεινές ιδέες εκπορευόμενες από τα υπόγεια του Μεγάρου της Αλήθειας. 

Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα σκοτεινά μυαλά, ένθεν κι ένθεν, έχουν διαθέσιμα ταμεία γεμάτα λεφτά από τους φόρους μας και μπορούν να πληρώνουν τους φονιάδες! Ηθικούς ενδοιασμούς, ασφαλώς δεν έχουν, οι Μακιαβέληδες! 

Εξάλλου, όσο θα βαθαίνει ετούτη η κρίση, τόσο φτηνότερη θα γίνεται και η ανθρώπινη ζωή∙ αναλόγως φθηνότερη κι η κάθε λογής προβοκάτσια. 

Είναι λογικό, δε λέω -και βολικό από μια μεριά, θα συμπλήρωνα- να πιστεύει κανείς ότι ο φονιάς ήταν αυγουλοκέφαλος, αφού μάλιστα βρέθηκε και αποδεικτικό υλικό. Μαζί με τα φονικά σύνεργα, βρέθηκε και προκήρυξη των Αυγουλοκέφαλων στο σπίτι του φονιά, ίσως δίπλα στο κομοδίνο του, για να τον παίρνει ευκολότερα τα βράδια ο ύπνος, για να πηγαίνει γρηγορότερα να κάνει παρέα με τις Ερινύες του, το κάθαρμα. 

Αλλά θα ήταν εξίσου λογικό να έχει μεθοδευθεί ετούτη η ειδεχθής πράξη από άλλα κέντρα, αφού μια χαρά βολεύεται η κυβέρνηση των Ολετήρων από την φρίκη που σκορπά η είδηση του μαχαιρώματος στους ξεπεσμένους νοικοκυραίους που κάποτε τους υποστήριζαν, αλλά τώρα, καθώς γυρνάνε σιγά-σιγά, από την ιταλική παντόφλα στην κινέζικη σαγιονάρα, μαζί γυρνάνε και την πλάτη στους Ολετήρες, ζητώντας αίμα και τιμή -και τις ιταλικές τους παντόφλες πίσω.

Ας το πάρουμε απόφαση, βρισκόμαστε μπροστά στην αναίσχυντη δράση μεταξύ παρακρατικών εγκληματικών οργανώσεων. Όποιος κι αν είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η ατέλειωτη κατάπτωση αυτής της κοινωνίας, η κατρακύλα, δε φτάνει να έχει τέλος κι ας έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη και στους πιο χοντρόπετσους η σημερινή κατάσταση και να θυμίζει ιστορικά αναγνώσματα εποχών που κανείς νεότερος άνθρωπος δεν θέλει να ζήσει κι ο ίδιος.

Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς αυτή τη στιγμή, θα ήταν να μη βρεθούν τίποτα θερμοκέφαλοι επαναστάτες να πάνε να ξεκοιλιάσουν κανέναν ανεγκέφαλο, αυγουλοκέφαλο, δίκην αντιποίνων. 

Μόνο οι βεντέτες μας έλειπαν ετούτες τις ώρες… 

Ετούτες τις ώρες, πρέπει να μείνομε προσηλωμένοι στη σύνταξη ενός χάρτη εξόδου από ετούτον τον εφιάλτη που ζούμε κι όχι να κάνομε τον κοινωνικό μας περίγυρο ακόμα πιο τρομακτικό, ακόμα χειρότερο.

Εξάλλου ακριβώς σ’ αυτό ποντάρουν και οι Ολετήρες. 

Όπως μπουκάρανε οι αστυνόμοι του κράτους τους χθες στα γραφεία των Αυγουλοκέφαλων, αλλά έφυγαν άπρακτοι, έτσι θα βρουν αφορμή –πάντα με εισαγγελέα- για να αρχίσουν να μπουκάρουν  στις καταλήψεις που έχουν απομείνει και στους άλλους χώρους κοινωνικής αντίστασης. Για να βρουν ενόχους. Για να βρουν αποδεικτικά στοιχεία. Για να φυτέψουν, αν χρειαστεί,  αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά από εκεί δε θα φύγουν άπρακτοι, θα καρφώσουν τα παράθυρα και θα χτίσουν τις πόρτες πριν φύγουν. 

Γι’ αυτό, προσοχή ρεμάλια, μην τσιμπήσετε το δόλωμα…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s