902 να είναι οι ώρες σας, θεομπαίχτες!


Αντίο Μπόλεκ και Λόλεκ- To Κομμουνιστικό Kόμμα της Eλλάδας πούλησε σε ιδιώτη τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» και απολύει τους 48 εργαζόμενους, ήταν ο προχθεσινός τίτλος που περιγράφει το καινούριο επεισόδιο της συρρίκνωσης των «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων του ΚΚΕ.


Ο νέος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έθεσε όρο να του παραδοθεί η επιχείρηση «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Έτσι, «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Φρόντισαν, οι σύντροφοι του ΚΚΕ, με ταχύτητα σκέψης που θα ζήλευαν και τα κοράκια της Goldman Sachs, να μεταβιβάσουν τα όποια απομεινάρια εργασιακών δικαιωμάτων των υπό απόλυση 48 ανθρώπων, σε άλλες επιχειρήσεις του ΚΚΕ· προκειμένου να πάρει ο νέος ιδιοκτήτης τη ραδιοσυχνότητα, «καθαρισμένη (sic)»! 

Δεν είδα να χύνεται κανένα δάκρυ, πουθενά, κι αν κάπου χύθηκε κι ένα δάκρυ, να με συγχωρείτε, δεν το πληροφορήθηκα… Δεν αναφέρομαι στη θλίψη για τους εργαζόμενους, έτσι όπως χάνονται σήμερα οι δουλειές το συνηθίσαμε κι αυτό· στο πολιτιστικό προϊόν που προσέφερε μέχρι τώρα ο «902» από την τηλεόρασή του, αναφέρομαι. Μπορεί προσωπικά να μη μου άρεσαν ποτέ ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, αλλά από τη συχνότητα του «902» απολαύσαμε ανεπανάληπτα αριστουργήματα του ανατολικοευρωπαϊκού και του ρώσικου κινηματογράφου, από εκείνα τα έργα που κάποτε τα παίζανε μόνο οι συνοικιακοί καλοκαιρινοί σινεμάδες της αυγουστιάτικης Αθήνας, πάνε κι αυτοί… 

Διαφορετικά βέβαια τα μεγέθη, η εμβέλεια κι ο χαρακτήρας των δύο καναλιών, δε λέω, αλλά άκλαυτοι πήγανε αυτοί του «902», μαζί και το πρόγραμμά τους, όχι σαν τους άλλους της «ΕΡΤ» που ακόμα τους κλαίμε… Κι όμως, ήταν ένα εγχείρημα παρόμοιας αντίληψης για το νόημα του ξαφνικού θανάτου των ανθρώπινων ονείρων –θα έχουν εκεί στον Περισσό παρόμοιους σύμβουλους με αυτούς που έχει η κυβέρνηση των Ολετήρων. Μια πράξη αντίστοιχης βαρβαρότητας κατά των εργαζόμενων και στα δύο ραδιοτηλεοπτικά μέσα… Και τι ειρωνεία, αλήθεια, τι θλιβερό πρελούδιο στον προαναγγελθέντα θάνατο να αναμεταδίδει ο «902» το πειρατικό πρόγραμμα των κατειλημμένων κρατικών καναλιών, λίγο πριν κλείσει κι αυτός…

Αφού προκλήθηκε ο σχετικός μικροθόρυβος για την κατάπτυστη αυτή εμπορική πράξη, άρχισαν οι φήμες περί τον επενδυτή, τον προερχόμενο από τον χώρο των μέσων μαζικής εξαπάτησης, τον φερόμενο και ως παρακοιμώμενο του δικού μας πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριου. Οι επικοινωνιολόγοι φαίνεται ότι παραλλήλισαν το εγχείρημα με την περιπέτεια του Ομέρ Βρυώνη στο Χάνι της Γραβιάς κι έτσι ο επενδυτής αποσύρθηκε ή –εν πάση περιπτώσει- έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες, μετά το σούσουρο!

Αυτά είναι τα καθέκαστα. Μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες για κάποιους οι δουλειές του Κόμματος ή για άλλους να μην είναι και τόσο ενδιαφέρουσες, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί: δε φτάνει βρε σύντροφοι του ΚΚΕ που πετάτε κι άλλους 48 ανθρώπους στο δρόμο, ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι οσονούπω θα τους ακολουθήσουν? 

Δε φτάνει που μερικές ακόμα οικογένειες  θα πέσουν στην απελπισία της ανεργίας, δε φτάνει που εσείς θα έπρεπε, αν είχατε ίχνος συνέπειας λόγων και πράξεων, να προασπίζεστε των δικαιωμάτων των δικών σας υπαλλήλων στην εργασία τους? 

Δε φτάνει που πουλάτε στην “πιάτσα” μια ραδιοσυχνότητα που είναι δημόσια περιουσία και που δεν σαν ανήκει?

Καλά όλα αυτά, ακούγεται ο αντίλογος, σε εποχές όμως όπου ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, ας τις πάρει το ποτάμι και τις νομές του ΚΚΕ, ας μην επιδοθούμε σε τέτοιες μακρηγορίες και σε ατελέσφορες συζητήσεις, ποιος ο λόγος. Εξάλλου έχει, αρμοδίως, δοθεί και η διευκρίνιση: ο «902» και οι άλλες επιχειρήσεις του Κόμματος δεν είναι σοσιαλιστικές νησίδες μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Κι επειδή δεν φτάνουν όλα αυτά σύντροφοι του ΚΚΕ, τηρείτε από πάνω και αυτή τη σιωπή της μωρής παρθένας, σιγή ιχθύος, αν προτιμάτε, για την ταυτότητα του επενδυτή· που ήθελε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «καθαρισμένο» και που διέταξε σαν να ήταν ο ίδιος ο  Ομέρ Βρυώνης μετά τη νίκη του στην Αλαμάνα κι εσείς, υπάκουοι σύντροφοι του ΚΚΕ, «καθαρίσατε» τους εργαζόμενους πράττοντας ως όρισε ο πασάς! 
Αλλά επιτρέποντας με τη βουβαμάρα σας σύντροφοι του ΚΚΕ, να αναπτύσσεται, ετούτες τις «ήσυχες» μέρες του Αυγούστου, αυτός ο περιττός θόρυβος κι ετούτη η ανόητη παραφιλολογία για τον διάδοχο σας στον «902», είναι κάτι ακατανόητο. Αντί να ανακοινώσετε σε ποιόν και πόσο πουλήσατε κάτι που δεν σας ανήκει, κάτι που ανήκει στον Λαό, όπως θα λέγατε κι εσείς οι ίδιοι, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας σύντροφοι του ΚΚΕ, αν ήταν άλλη, ανάλογη η περίσταση, ε, αυτό, σύντροφοι του ΚΚΕ, είναι πραγματικά ακατανόητο

Δεν ελπίζω ότι θα δώσετε κάποια επαρκή εξήγηση γι’ αυτή τη θλιβερή σας στάση. Εν τω μεταξύ, αν γίνουν σύντομα εκλογές, θα σας ευχόμουν να μην περάσετε, σύντροφοι του ΚΚΕ, το κατώφλι του 3% και να μείνετε για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολιτευτικής σας νομιμότητάς, έξω από την επόμενη Βουλή. Θα ήταν μια δίκαιη τιμωρία για όλα αυτά που κάνετε στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών σας κι αυτό που, πραγματικά, θα σας άξιζε! 
Advertisements

5 thoughts on “902 να είναι οι ώρες σας, θεομπαίχτες!

  1. Ελάβαμε δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναδημοσιεύουμε: ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 902."ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!"

  2. ου Σπύρου Δημοσθενιάδη, τεχνικού, εργαζόμενου στον «902»Μόνο ως αστείο και μάλιστα κακό μπορεί να σταθούν οι κατηγορίες από έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ για αλισβερίσια του ΚΚΕ με καπιταλιστές. Κύριοι μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια γιατί πραγματικά δε σας παίρνει. Τα πάρε δώσε του προέδρου σας με τον ΣΕΒ και τον κ. Δασκαλόπουλο είναι πολύ γνωστά και πολύ πρόσφατα. Ούτε στέλεχος του ΚΚΕ μίλησε στη συνέλευση του ΣΕΒ, ούτε αποκάλεσαν «χρήσιμο» τον ριζοσπαστισμό του ΚΚΕ οι Έλληνες βιομήχανοι δια στόματος του προέδρου τους. Οπότε το ποιος συναλλάσσεται με καπιταλιστές και ποιος μάλιστα μαζεύει συστατικές επιστολές για να γίνει πρωθυπουργός καλύτερα να μην το θίξουμε! Εμείς εδώ τουλάχιστον τα δέκα χρόνια που είμαι εγώ σε αυτό το σταθμό δε ζήσαμε ποτέ τέτοια ντροπή.Πάντα οι θέσεις και οι πράξεις του Κόμματός μας ήταν καθαρές όπως και τώρα που για να μας πληρώσει, πούλησε αυτό που τόσα χρόνια κρατήσαμε με κόπους και θυσίες όλοι οι εργαζόμενοι και γι αυτό ανήκει και σε εμάς.Επιτέλους ας σταματήσει αυτό το αστείο για το σταθμό της «αριστεράς» γιατί όσο μπορώ να ξέρω δεν ήρθε κανένας από την ΙΣΚΡΑ (πανάθεμά σας όνομα που βάλατε) να αναλάβει τα χρέη του «902» και να κάνει πρόταση. Γιατί στα λόγια χτίζουμε ανώγια και κατώγια αλλά ποιος θα πλήρωνε από την «αριστερά» το μάρμαρο δε μας λέει κανείς. Άλλωστε τι θα γινόταν; Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα είχε την αρχισυνταξία το ΚΚΕ, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δίναμε την Κυριακή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!Εμείς εδώ ξέραμε ότι μαχόμασταν τόσα χρόνια σε προκεχωρημένο χαράκωμα της ταξικής πάλης (μην ξινίζετε τα μούτρα σας στη λέξη), γι' αυτό και πιο πολύ από εμάς δε στεναχωριέται κανείς, ακόμα και αν καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε με την ανάγκη αυτής της απόφασης του ΚΚΕ. Αύριο από άλλη θέση ως εργαζόμενοι αλλού ή ως άνεργοι θα έχουμε ανάγκη το ΚΚΕ, θα τον είχαμε ανάγκη τον «902». Αλλά όπως ήταν: Ταξικός και καθαρός και όχι «ροζ»!Όσο για την πιάτσα κύριε Παπαδημούλη την ξέρετε εσείς και ο κύριος Καρτερός καλύτερα από εμάς απ' ότι φαίνεται γιατί και ομοτράπεζοι σας είναι και με τα καλύτερα λόγια μιλάνε για σας. Εμείς τόσα χρόνια είμαστε στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα σχολεία. «Πιάτσες» που μάλλον αλλεργία σας προκαλούν γιατί δε σας είδαμε και πότε! Οπότε κόψτε την πλάκα !!!Υ.Γ. Το αν και πόσα πρόσφερε ο καθένας μας στο Κόμμα και πόσα παίρνει, αφορά εμάς και κανένας δε μας υποχρέωσε! Δηλαδή κύριοι της ΕΣΗΕΑ, τσολιά στην τσέπη μας -για να μην πω και πουθενά αλλού- δε σας βάλαμε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s