Προς τι ο θόρυβος?

Double Vie, detail 
Προτρέπω με κάθε ευκαιρία τους φίλους μου να μην ανοίγουν τη συσκευή της τηλεόρασης τους, εκτός κι αν πρόκειται να δουν καμιά καλή ταινία, και μ΄ αυτό το πνεύμα, αντιπολιτευτικό της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας, που συμπεριλαμβάνει την κρατική τηλεόραση, θα μιλήσω.

Πρέπει να πάσχει κανείς από τη νόσο Alzheimer για να ξεχνάει ότι με Πράξεις Πραξικοπηματικού Περιεχομένου κυβερνιόμαστε πολύ καιρό τώρα… Από την εποχή του Γιωργάκη MindtheGAP. Μιλάμε λοιπόν για το “Σύνταγμα” και τις παραβιάσεις του, ξεχνώντας ότι το έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο το ελληνικό Σύνταγμα, χρόνια τώρα, συστηματικά βιασμένο, στην κεφαλή των βιαστών ο πρώτος τη τάξει κρονόληρος.


Αλλά τότε, τι υπερασπιζόμαστε σήμερα, μαζικά στους δρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα?


Μιλάνε κάποιοι -όχι αβάσιμα από τη σκοπιά τους-και για την κρατική τηλεόραση ως φορέα πολιτισμού. Αλλά να ποιο είναι το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Να διορίζεται -κι εμείς σαν πολίτες και χορηγοί με το ζόρι, να ανεχόμαστε, ως γενικό διευθυντή ενημέρωσης στην κρατική τηλεόραση, τον άνθρωπο που από την αλήστου μνήμης εφημερίδα του, διαφήμιζε κοπέλες όπως εκείνη η ξανθιά οπτασία, που κέρδιζε το ψωμί της τραβώντας ταινίες πορνό με σαμπανομπούκαλα… Δεν υπερασπιζόμαστε, όμως, την αισθητική των σαμπανο-μπούκαλων!

Προφανώς δεν υπερασπιζόμαστε  ούτε τους κομματόσκυλους, που ήδη μνημονεύονται σε διάφορα σημεία της μπλογκόσφαιρας για την ευελιξία με την οποία «στριμώχθηκαν» στο μισθολόγιο της γενναία χρηματοδοτούμενης από τον οβολό μας, κρατικής τηλεόρασης. Όχι, ούτε αυτούς τους υπερασπιζόμαστε, ούτε μπορεί να είναι ετούτοι το θέμα μας. 
Αλλά ούτε κι ο τρόπος που την κλείνουν, νύχτα, την κρατική τηλεόραση, είναι τόσο σπουδαίο θέμα… Τόσα και τόσα πρωτοφανή έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, αυτό μας ενόχλησε? Αφού εμείς έτσι κι αλλιώς, ακούμε τον Ξεφτεντέρη και τ΄ άλλα παιδιά. Αυτό δε μαρτυρούν οι εκθέσεις τηλεθέασης?
Κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού? Ένα Σάββατο βράδυ που βαριόμασταν να βγούμε έξω, που καθόμασταν μετά τον κάματο της εβδομάδας και της μεσημεριανής βόλτας, να δούμε τι γίνεται στην πατρίδα τι τρώγαμε στα μούτρα? Τους μπεκροκανάτες. “Στην Υγειά Μας” και τσουχτερός κι ο λογαριασμός! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα μου πειτε. Περί πολιτισμού διαχεόμενου στη διασπορά, όμως, ο λόγος… 
Από την άλλη, εδώ δεν έχουν ακόμα –στα χαρτιά- αποξηράνει την λίμνη της Κωπαΐδας, την κρατική τηλεόραση πάνε να  εξυγιάνουν? Ανεξάρτητα από την ανικανότητα της Τρόικας Εσωτερικού και την απροθυμία της να θίξει την κομματική της πελατεία, αυτό που συμπεραίνω, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, είναι ότι αν η κρατική τηλεόραση έμενε κλειστή για το καλοκαίρι, δε θα γκρεμιζόταν και κανένας φούρνος αν επρόκειτο να κάνει μια νέα αρχή  ανεξάρτητης και γνήσια δημόσιας -όχι πια κρατικής- τηλεόρασης, ενός νέου πυλώνα πολιτισμού στη βάση του ανεκτίμητου οπτικοακουστικού αρχείου που, τυπικά, αυτή τη νύχτα παραμένει αφύλαχτο!
Αλλά, κακά τα ψέματα, όλοι ξέρομε ότι αυτή η αφερέγγυα κυβέρνηση ουδέποτε θα μπορέσει να κάμει κάτι αντικειμενικότερο από τα πεπραγμένα της γκεμπελικής «ομάδας της αλήθειας», πασπαλισμένο, ίσως, με αφρούς από τη σαμπάνια της ξανθιάς ενζενί και συνοδευόμενο από περισσότερα μακάβρια τιτιβίσματα του ομοφοβικού «πρωθυπουργικού» φίλου. Εναντίον όλων αυτών θα έπρεπε να έχομε ξεσηκωθεί από καιρό αλλά, περιέργως, άλλα λένε οι δημο(σ)κόποι.

Απομένουν οι εργαζόμενοι των 600 ή των 5600 ευρώ, δε με νοιάζει, δεν έχει σημασία το ποσό, το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού, άμα κάνει κάποιος καλά τη δουλειά του… Αυτούς υπερασπιζόμαστε? Ναι αυτούς! Αλλά ανάμεσά τους είναι κι οι διπλοθεσίτες -όταν βρωμάει ο  τόπος από άνεργους δημοσιογράφους-  είναι και οι ρουφιάνοι, είναι και οι αγράμματοι οσφυοκάμπτες είναι κι οι εκφωνητές της φωνής της «ομάδας της αλήθειας» του πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριου, πολλοί ανάμεσά τους, διορισμένοι με μπιλιετάκι άνωθεν.
Άρα ποιοι είναι –τέλος πάντων- αυτοί που πραγματικά αξίζουν να τους δώσομε όλη μας τη συμπαράσταση και να τους υπερασπιστούμε στους δρόμους και τις πλατείες? Κι αν όχι ποιοι, σπαρμένοι σ’ όλη την Ελλάδα είναι η άνθρωποι, τρέχα γύρευε ποιοι… Αλλά βρε αδελφέ, πόσοι είναι αυτοί? Είναι πολλοί ή είναι λίγοι? Είναι περισσότεροι ή είναι λιγότεροι απ’ όσους μπήκαν στο ταμείο ανεργίας, ας πούμε, την τελευταία εβδομάδα?
Αυτό που με εντυπωσιάζει, λοιπόν, για να καταλήξω και κάπου, είναι ο τρόπος που λειτουργούμε εμείς οι πολίτες… Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, κι εγώ χθες το βράδυ, ήμουν έξω από την ΕΡΤ της γειτονιάς μου, συμπαραστάτης. 

Δε βγήκαμε, λοιπόν, στους δρόμους ούτε για την καθημερινή -στην πράξη- κατάργηση του Συντάγματος ούτε όταν ξεπουλούσαν αντί πινακίου φακής την ΑΤΕ. Δε βγήκαμε στους δρόμους για τα διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία μας, για τα γκρεμισμένα δημόσια σχολεία μας… Βγήκαμε για την ΥΕΝΕΔ…
Δε λέω ότι δε χαίρομαι με το πανηγύρι που γίνεται, όλοι την σπίθα που θα βάλει επιτέλους τη μεγάλη φωτιά προσδοκούμε, κι αν πάλι δε γίνει τίποτα, θα είναι που τα ξερά χόρτα είναι βρεγμένα από τα κροκοδείλια δάκρυα του πρώτου τη τάξει κρονόληρου και κατουρημένα με το κάτουρο του φόβου μας…
Α, να μην ξεχάσω, είναι και η απουσία οράματος, είναι και η έλλειψη μιας αντάξιας των χαλεπών καιρών μας ηγεσίας, μαζί κι οι συνδικα-ληστες των ονείρων μας που εμποδίζουν αυτή τη σπίθα να φτουρήσει και να γίνει πυρκαγιά… Αλλά όλο τα ίδια λέμε…
Advertisements

5 thoughts on “Προς τι ο θόρυβος?

  1. ο υπονοουμενο για την αποξηρανση της κωπαιδας δειχνει ποσο αδης και πανασχετος ειναι αυτος ποεγραψε το συγκεκριμενο σχολιο!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Αγαπητε Alexantros Raskolinck. Δεν είμαι αναγωγος, αλλα τελειως αγανακτησμένος οταν αναπαραγονται συνεχως ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ. Ο δε εν λογω κυριος λεγοντας τα παραπανω για ενα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα φανερωνει για αλλη μια φορα ποσο επιπολ/αια χειριζεται τουλαχιστον το συγκεκριμενο θεμα.

  3. Για «ελληνική τραγωδία για τη Δημοκρατία» έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, με επιστολή του ο πρόεδρός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θυμίζει ότι το κοινοτικό δίκαιο προστατεύει τον πλουραλισμό (sic), μαύρα εξώφυλλα εφημερίδων, να τώρα, με δεύτερες σκέψεις κι ο πρώτος τη τάξει κρονόληρος… Στα κοινωνικά δίκτυα δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο… Ήμαρτον!Δε θέλω να ισχυριστώ για κανέναν λόγο ότι δε χρειαζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Θεωρώ ότι είναι αφελείς ή ανόητοι αυτοί που πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, θα μπορούσαν ποτέ, ως μοντέρνοι μαικήνες, να διαθέσουν επαρκείς πόρους ώστε να υποκαταστήσουν το κράτος-θεματοφύλακα αυτής της εθνικής κιβωτού πολιτισμού.Αλλά, προς θεού, πια με αυτή την παράκρουση! Αυτές τις τρεις-τέσσερις μέρες που ασχολούμαστε αποκλειστικά με την ΕΡΤ, πιθανόν να έχουν χαθεί αλλού, από τη Φλώρινα ως την Ιεράπετρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται, περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όλες όσες συνολικά διακυβεύονται στην κρατική τηλεόραση. Κι ύστερα, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, αυτοί που σήμερα «λεονταρίζουν» από την «πειρατική» ΕΡΤ, πριν μια εβδομάδα, εκφωνούσαν το κυβερνητικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης. Μιας κρατικής -όχι δημόσιας- τηλεόρασης που, κάθε μέρα που περνούσε, θύμιζε όλο και περισσότερο την ΥΕΝΕΔ της επταετίας των συνταγματαρχών. Κι επιτέλους, ας μην ξεχνάμε ότι στις ίδιες ακριβώς θέσεις και στον ίδιο ρόλο εξυπηρέτησης του καθεστώτος της Τρόικας Εσωτερικού θα γυρίσουν αυτοί οι δημοσιογράφοι κι οι άλλοι συντελεστές των προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης, αν είναι προς όφελός τους η απόφαση του συμβουλίου Επικρατείας, την ερχόμενη Δευτέρα.Υ.Γ. Περιττό βέβαια είναι να σχολιάσει κανείς τη γελοιότητα του Αντωνάκη Μεσσία, ο οποίος ελπίζει ότι το ανώτατο δικαστήριο θα τον ξεμπλέξει με την απόφασή του και θα του χαρίσει και δεύτερο καλοκαίρι πρωθυπουργίας. Πέρσι, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μαζί με τον Οικονομικό του Διευθυντή, αμνήστευσαν τη Siemens και χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, διαφαίνεται ότι θα κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα… Γι’ αυτόν, κυρίως, τον λόγο πρέπει να μαζευτούμε γύρω από την ΕΡΤ. Για να ρίξουμε αυτήν την άθλια κυβέρνηση.Από την ΟΚΤΑΝΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s