ierissos@hell.gov


Διαβάζω ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε προαύλιο χώρο του σχολείου στην Ιερισσό. Ίσως να φυσούσε και λίγο αεράκι… Είπε, λέει, χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι η εμπλοκή της αστυνομίας ήταν κατά την είσοδό στην Ιερισσό. Περίπου 300 ή 400  κάτοικοι, όταν είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά, από τα οποία έχει προκληθεί και ο καπνός που φαίνεται στις φωτογραφίες (sic). Οι αστυνομικοί ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος, οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν και τότε έγινε περιορισμένη χρήση χημικών ουσιών.
Εγώ θα έλεγα: Μην ανοίγετε τα χείλη σας κ. εκπρόσωπε της αστυνομίας…  Δεν θυμάμαι το όνομά σας και θα σας λέω Ιαβέρη. Πόσο σημαντικά είναι για σας τα εύσημα των προϊσταμένων σας και του δικού των πολιτικού προϊσταμένου, του κ. «υπουργού» Προστασίας-του-Πωλητή και της Τρόικας Εσωτερικού? Ή προτιμάτε να σας πάω στην κορυφή του κράτους που υπηρετείτε: Στον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο. Σε αυτόν υπακούτε! Αναρωτηθείτε όμως, αν τα 800 ευρώ που παίρνετε για να ψεκάζετε τον κόσμο ή αν χρειαστεί, να τον δέρνετε κι από πάνω, αξίζουν τον κόπο!? Εκτός κι αν το απολαμβάνετε όταν δέρνετε, οπότε αν πιστεύετε και στον Θεό, σίγουρα θα πάτε στην Κόλαση! Καταφέρτε τουλάχιστον αυτό το ελάχιστο, να έχετε κλειστά τα χείλη. Δέρνετε καλύτερα τον κόσμο χωρίς δηλώσεις, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τα πιστεύει τα δελτία Τύπου που σας συντάσσουν, για να τα εκδίδετε και να τα εκφωνείτε. Κι αν έχομε παρ’ ελπίδα και κανέναν νεκρό, θα βρούμε καμιά χαρτόκουτα. Εθιζόμαστε στην ιδέα και το «τιτιβίζομε»… Λίγη τσίπα….
Κι εσείς πολιτικοί μου εκπρόσωποι και οι 300 Αχρησίμευτοι, βάλτε φρένο στις φαντασιώσεις σας ότι το πάρτι μπορεί να συνεχιστεί. Είτε λέγεται «πάρτι  μεταλλείων» είτε «πάρτι αγορών» είτε λέγεται «πάρτι προμηθειών στα Δημόσια Νοσοκομεία» είτε λέγεται «πάρτι έκδοσης αδειών λειτουργίας βιοτεχνιών, σε γαίες από αναδασμούς», είτε λέγεται «πάρτι τσιμεντώματος δένδρων και κατατμημένων πιστώσεων».  Ξεχάστε εκείνο το μηχανικό ψιθύρισμα στ’ αυτί: «θα σ’ αγαπώ, θα σε ψηφίζω, για πάντα». Είστε ειδεχθείς… Τόσο ασφαλές καταφύγιο το “πάντα”, όση κι η υποκρισία του “ποτέ”.
Αλλά σήμερα το λέω: «Ποτέ δε θα σας αφήσω, όσο περνάει από το χέρι μου, να πουλήσετε για έντεκα εκατομμύρια, τον χρυσό της Χαλκιδικής. Ο χρυσός πρέπει να μείνει εκεί, μέχρι να βρεθεί ασφαλής τρόπος εξόρυξης του. Αυτό μπορεί να μη συμβεί και ποτέ! Ας αναπτυχθούν τα αρχαία μεταλλεία και να γίνουν τουριστικός προορισμός, αν θέλετε να έχουν δουλειά οι πολίτες κι όχι να ξερνάνε οι «ιθαγενείς» καρκίνο. 

Δεν είμαστε σκλάβοι. Αλλά δεν ακούω και κανέναν να εργάζεται για να κοστολογήσει την πιθανότητα αστοχίας των περιβαλλοντικών μελετών εκτέλεσης του ειδεχθούς έργου. Να ξυπνήσει τον κόσμο ότι άλλη μια απόπειρα καταλήστευσης και υπονόμευσης της αειφορίας, είναι στα σκαριά. 
Τόσο ασφαλές καταφύγιο το “πάντα”, όση κι η υποκρισία του “ποτέ”. 

Advertisements

One thought on “ierissos@hell.gov

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ''ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!…ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s