En Garde!


Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, γνωστού κι ως Βαγγέλα του Μπροστάντζα, βρίσκεται πλέον τόσο η δικογραφία όσο και η ίδια η περίφημη “λίστα Λαγκάρντ”…

Ειδικότερα, μετά τη διαβίβασή της από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιέχει τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή και στον Πρόεδρο της, τον Βαγγέλα το Μπροστάντζα.

Η συνέχεια της «οδύσσειας» της «αυθεντικής» Λίστας Λαγκάρντ θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που γίνεται στο γραφείο του Βαγγέλα του Μπροστάντζα. 

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε να δοθεί όλη η δικογραφία στα κόμματα τις προσεχείς ημέρες είτε να δοθεί στα κόμματα μόνο μέρος της «αυθεντικής» λίστας Λαγκάρντ ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπαραβολή από τους οικονομικούς εισαγγελείς της «αυθεντικής» λίστας -που παραδόθηκε ξανά από τις γαλλικές αρχές- με την παλιά λίστα που είχε δώσει ο Μπένι-όχι-ο-Χίλ, ο άλλος ο αστειότερος, γνωστή κι ως «λίστα Βαξεβάνη», έβγαλε «λαβράκι», καθώς από την αρχική λίστα φαίνεται ότι είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα την εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, του συζύγου της, καθώς και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας. Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. 

Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είναι ουσιαστικά μια λίστα με καταθέτες σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας HSBC μέχρι την περίοδο έως το 2007 που υποκλάπηκε.

Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες, σχετίζονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ένας εκ των οποίων περιείχε 1,2 εκατομμύρια δολάρια. 

Συμπερασματικά: Αυτοί που οι παππούδες, οι πατεράδες κι οι θείοι τους ληστεύουν τη χώρα από την εποχή των μεταπολεμικών παγωμένων πιστώσεων, αυτοί που τα λεφτά που έχουν υπεξαιρέσει, τα πηγαινοφέρνουν τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα από το εξωτερικό στη χώρα και τανάπαλιν, μέχρι να ξεπλυθούν καλά και να τα ξαναπαρκάρουν στην Ελβετία, αυτοί λοιπόν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους, θέλουν τώρα για ένα πινάκιο φακής να ξεφλουδίσουν και ό,τι απέμεινε!

Advertisements

One thought on “En Garde!

  1. Y.Γ. Από την άλλη μεριά, ποιος είναι απολύτως πεπεισμένος ότι η «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ, περιέχει 2062 ονόματα κι όχι 2072 ή 3022?Μπορούμε να συνεχίσομε άνετα να παίζομε την κολοκυθιά… Το πετσόκομμα της «αυθεντικής» λίστας Λαγκάρντ, αν υποθέσομε ότι μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους εμπεπλεγμένους δικαστές, δεν θα μπορούσε να έχει άραγε γίνει στη Γαλλία?… Οι γαλλικές φρεγάτες -και όχι μόνο- είναι πάντα προς πώληση και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ταγμένες στα γαλλικά συμφέροντα, όχι τα ελληνικά….Το ερώτημα που συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον είναι γιατί αποφασίσανε να «κρεμάσουνε» τον Παπακωνσταντίνου κι αν αυτός θα σεβαστεί τον νόμο της ομερτά…Κατά τα άλλα είναι τελείως αφελές να θεωρεί κανείς ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα συνωμότησε επί τόσα χρόνια για να περισωθούν οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού….Στο κάτω-κάτω της γραφής, τα αρχεία των τραπεζών είναι στη θέση τους και χάρη στην Τρόικα Εξωτερικού, το τραπεζικό απόρρητο έχει αρθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως ασφαλώς όλοι γνωρίζομε, αλλά το ξεχνάμε, συζητώντας για τους λήσταρχους και τους «λίσταρχους».Αν η άρση του τραπεζικού απορρήτου συνδυαστεί με τη γενική χαλάρωση, την ανομία και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, απλά χρειάζεται δουλειά λίγων βδομάδων για να συγκεντρωθούν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών και να συγκριθούν με τις φορολογικές δηλώσεις όλων μας. Διότι τα άνομα χρηματικά κεφάλαια για να μπουν στους λογαριασμούς των ελβετικών τραπεζών από κάπου έφυγαν. Θα απαντήσει βέβαια κάποιος ότι έτσι δεν «ανιχνεύονται» τα χρήματα που έφυγαν με βαλίτσες… Σύμφωνοι. Αλλά ας θυμηθούμε επίσης ότι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ αφορά μερικούς καταθέτες μιας μόνο από τις πολλές δεκάδες ελβετικές τράπεζες και μόνον μέχρι το 2007….Αλλά είπαμε, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, ίσως και με την ακούσια αρωγή του κ. Βαξεβάνη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s