Χρυσή Αυγή

Μπορεί ο φασιστικός χαιρετισμός από μια κουστωδία παρακρατικών, να είναι προσβολή προς τη Δημοκρατία, όπως λένε κάποιοι, μεγαλύτερη, ίσως, προσβολή από ενέργειες όπως ο προεκλογικός διακανονισμός της Ελληνικής Παπαδημοκρατίας με τη «Μήζενς»… Στο κάτω-κάτω της γραφής, επειδή κάποιοι συμπολίτες μας σηκώθηκαν θολωμένοι από τον καναπέ ή επειδή αποφάσισαν να μας κάνουν πλάκα, δεν υπάρχει λόγος να το φέρομε βαρέως. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτοί που ψήφισαν συνειδητά τη Χρυσή Αυγή δεν είναι περισσότερο επικίνδυνοι από αυτούς που ψήφισαν τους άλλους, αυτούς που υπέγραφαν μνημόνια που δεν τα είχαν διαβάσει.
Πάντως εγώ, στο μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή, βλέπω «τον χρήσιμο ηλίθιο». Με λίγη ακόμα διεθνή δημοσιότητα στις δηλώσεις του κ. Μιχαλοτέτοιου κατά των μεταναστών, αν βοηθήσουν λίγο κι οι κοινωνιολόγοι από τη Σορβόννη και τη Χαϊδελβέργη, μπορεί να ανοίξει, έστω και παράδοξα, η συζήτηση για την αναθεώρηση της δεύτερης Συνθήκης του Δουβλίνου. Εν τω μεταξύ, ας χαλαρώσουμε, διασκεδάζοντας λίγο και τη φτώχια μας, χαζεύοντας στην κοινοβουλευτική σκηνή τον κ. Καιάδα, μέχρι να βρεθεί κάποιος, ωραίος ως Έλλην, να καταγγείλει την κατάπτυστη συνθήκη….
H ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας που υπέγραψε αυτή τη δεύτερη Συνθήκη του Δουβλίνου, που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη μεταναστών, είναι μεγάλη. Οι ένοχοι δεν τιμωρήθηκαν αρκετά, αφού κάποιοι επανεκλέχθηκαν με τα μικρομέγαλα κόμματά τους στη Βουλή. Υπήρχε κάποτε το μένος των Ολυμπιακών Αγώνων της τελευταίας στιγμής, που απορρόφησαν και μερικές ψυχές μεταναστών μαζί με τα δισεκατομμύρια που τάισαν τους εργολάβους, κι ήτανε όλα βολικά. Άλλη ιστορία αυτή.
Τώρα μας έμεινε το κλειδί της αποθήκης με τους ανθρώπους που συνεχίζουν να έρχονται, άεργοι και άποροι, για να ταξιδέψουν πιο πέρα. Οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με μετανάστες για μικροαδικήματα που δεν μπορούν να τα εξαγοράσουν, παρόλο που το 80% περίπου της εγκληματικότητας αποδίδεται σε ελληνόπουλα κι ελληναράδες. Αυτή είναι η κατάσταση, και οι μετανάστες περισσότερο ή λιγότερο λαθραίοι, είναι αυτοί που φταίνε τόσο, όσο τους διατάσσει η πείνα τους, γιατί, γιαγιά,  εχθρός δεν είναι ο σκουρόχρωμος, αλλά η φτώχια κι η ανεργία. Θυμάσαι? Η ανεργία τον κάνει να κλέψει για να φάει. Δεν είναι δική του η περισσότερη ευθύνη…
Αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, πρέπει επιτέλους να απαιτήσομε κι από την Τουρκία, να σταματήσει να τους στέλνει. Να απαιτήσομε κι από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και τη Frontex να επιτηρούν τα χιλιάδες χιλιόμετρα ελληνικών συνόρων, που τυχαίνει να είναι και ευρωπαϊκά, με κοινοτικούς πόρους. Το λέω αυτό επειδή διάβαζα τις προάλλες αυτά που έγραφε «Το Ποντίκι», ότι δηλαδή ψωνίζομε με τη σέσουλα θερμικές κάμερες, κινητά βαν, μονάδες Χ-Ray, μη επανδρωμένα αεροσκάφη κι άλλα κόλπα κλεμμένα από σενάριο ταινίας με τον Πράκτορα 007, γιατί λεφτά για τέτοια υπάρχουν! Και για φράχτες στον Έβρο, λεφτά υπάρχουν. Ευτυχώς ο Έλληνας Σουμάχερ απολύθηκε… Αυτό το κονδύλι πρέπει να είναι κατά 98% ευρωπαϊκό, κι αυτή τη φορά να μην είναι υπερτιμολογημένο. Πάντως, με φράχτες και κινητά βαν, δε σταματάνε οι απελπισμένοι. Απλώς, θα πνίγονται περισσότεροι από αυτούς που στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Δανία ή τη Γερμανία, κολλάνε στο βούρκο της πλατείας Βάθη.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s