Οι Εμείς ή Αυτοί… Αλλά μαζευτείτε λίγο!

O κ. Μάνος και η κ. Μπακογιάννη, η Βεζυροπούλα μας, είναι ομογάλακτοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, στην ελαφρά του, έστω, εκδοχή. Ο πραγματικός λόγος που κατέβηκαν με χωριστούς εκλογικούς συνδυασμούς, είχε μεγαλύτερη σχέση με την προεδρική πολυθρόνα και μικρότερη με τις ιδεολογικές τους διαφορές. Ίσως βέβαια, η θέση τους να είναι διαφορετική σχετικά με την αναψηλάφηση του φακέλου της “Siemens”, αλλά αυτή η διαφορά ίσως να μην έχει νόημα, αν προκριθεί η σύσταση διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου του δημόσιου χρέους. Ευκαιρία, με το πένθος για τη Μαρίκα, να την πάρει τώρα την προεδρική πολυθρόνα ο κ. Μάνος και μετά τα σαράντα, βλέπομε…

Ο Καρα[τζα]φύρερ κοντεύει να τρελαθεί  και τραβάει αλλόφρων τα μαλλιά του γιατί  έχασε μεγάλο μέρος της εκλογικής του πελατείας, που λόγω της κρίσης, μετακόμισε σε άλλα φθηνότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, κυρίως διαμερίσματα του σκοτεινού υπογείου. Ο Συμμαθητής με τη γιαγιά τη Λογοτέχνισσα, απαγγέλλει  ποιήματα κεντροδεξιού ευρωπαϊκού βερμπαλισμού, “Περιμένοντας Τους Βαρβάρους” της Αριστεράς! Πάντως του πιστώνεται του αστείου με το Σύμπτωμα του Ιεχωβά, το γεγονός ότι προκάλεσε την πτώση της Παπαδημοκρατίας, επειδή ήθελε, ντε και καλά, να πρωθυπουργεύσει αυτοδύναμα και να μας σώσει…  
Ο Μπένυ-οχι-ο-Χιλλ-ο-άλλος-ο-γελοιωδέστερος, ποιεί την νήσσαν τώρα, που αρχίζει να διαφαίνεται πόσο κακός διαπραγματευτής ήταν κατά την εκτέλεση της εντολής διακυβέρνησης που καταχρηστικά παρακρατούσε, αυτός κι η παρέα του, όλον αυτόν  τον κρίσιμο καιρό.
Ο Αλέξιος, ο Άνθρωπος του Θεού, καλά τα πάει, εδραιώνοντας την σύμπραξη με την Κοινωνική Κουζίνα-Συμφωνία και την πιθανολογούμενη συνεργασία με τους πάντα αποτυχόντες να εκλεγούν Οικολόγους Πράσινους.
Αξίζει η εκλογική τιμωρία στο Κομουνιστικό Κόμμα, γιατί η ιστορία θα κρίνει αυστηρά την επανάληψη της ρήσης “Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”…
Όμως καλά τα πάει ο Αλέξιος, ο Άνθρωπος του Θεού, αρκεί να συμμαζέψει μερικούς από τους τυρανόσαυρους που προσπαθούν να μας τρομάξουν από την τηλεόραση εκείνους που αγανακτισμένοι από την ανικανότητα των μικρομέγαλων, σκεφτόμαστε να τους ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές.
Μεγάλη κι η διάσταση ανάμεσα στον άλλο πυρήνα Αγανακτισμένων, τους Ανεξάρτητους Έλληνες που εύκολα τους παρομοιάζει κανείς με το περίφημο κλουβί με τις τρελές! Γουστάρω που έχουνε εκλεγμένο στις τάξεις τους εκείνον τον αναρχοαυτόνομο, τον πόντιο ηθοποιό και το άλλο πολιτικό υβρίδιο από το Ηράκλειο, που δεν τα βρήκε με τους χαΐνηδες οπλαρχηγούς της δραχμής κι έκανε συμφωνία με δεξιούς κι άλλους μετανοημένους πρασινοφρουρούς. Κάτι σαν μια οδυνηρή πορεία στο δρόμο της εξιλέωσης. Αυτό το τουρλουμπούκι, έστω κι αν έχει για αρχηγό το Καμμένο Μυαλό, δεν το λογαριάζεις με ευκολία, ως “δεξιό” κόμμα. 
Θεωρώ ότι τα πέντε σημεία είναι αρκετά για μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, κάτι σαν την επιχείρηση στο Γοργοπόταμο πριν 70 χρόνια. Για τα υπόλοιπα, μπορεί να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα για να δούμε πόσο μας ενδιαφέρει αν η Μακεδονία θα λέγεται με το όνομά της ή με ένα άλλο όνομα ή αν θα εξορύξομε ή δε θα εξορύξομε πετρέλαια γύρω από τη Γαύδο, μετά από δέκα χρόνια.
Σημασία έχει σύμπνοια στην απαίτηση σύστασης διεθνούς επιτροπής για τη διενέργεια λογιστικού έλεγχου του δημόσιου χρέους. Είμαι από αυτούς που έχουμε πειστεί και το επαναλαμβάνω επίμονα, ότι μόνο από εκεί, από το λογιστικό έλεγχο του χρέους, μπορεί να ξεκινήσει η ανακοπή της αδιέξοδης πορείας στην οποία μας οδηγηθεί η αφηνιασμένη Τρόικα. Ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε.
Μένει να δούμε τι θα κάνομε με το μεταναστευτικό, αφού αυτό είναι το μοναδικό σημείο τριβής. Η κουβέντα για τη δεύτερη Συνθήκη του Δουβλίνουθα πρέπει να γίνει η κυρίαρχη κουβέντα τώρα. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, “δαχτυλίδια ανταλλάξαμε, την επαύριον χρυσά…”
Υ.Γ. Η λέξη “αναδιαπραγμάτευση” ήταν η χαριτωμένη πινελιά, εταίρου επίδοξου  Σωτήρα… Αυτό πρέπει να πιστωθεί στα δικά του θετικά…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s