Καταστρόικα: Ένας Άλλος Ορισμός…

“Εκατέρωθεν της οδού Ξούθου”, θα μπορούσε είναι ο τίτλος ποιήματος, γραμμένου από μεσήλικα φεντεραλιστή ποιητή, λάτρη του Μεγάλου Αλεξανδρινού. Όμως όχι! “Εκατέρωθεν της οδού Ξούθου”, είναι η κωδική ονομασία του σχεδίου που έχει καταστρώσει ο αδιάβαστος υπουργός. Αυτός που προστατεύει τον Πωλητή και καθόλου τον Πολίτη. Ἐτσι και χειρότερα φαντασιοκοπεί, όταν δηλώνει ότι μπορεί να αποδώσει τα portcabinsσε τρεις ώρες από τη στιγμή της ενδεχόμενης καταστροφής, κούφια η ώρα που το ακούει, δηλαδή! Τρεις ώρες για να πεταχτεί στο δρόμο το περιβόητο ένα τοις χιλίοις, να καθαριστούν, τα portcabins, να επιδιορθωθούν και να φορτωθούν C.I.F. να ταξιδέψουν για τον τόπο της συμφοράς, κούφια η ώρα που το ακούει, δις!  Για το τζαμί, ο σχεδιασμός προβλέπει μετατροπή σε κοιτώνα, μέσα σε σαράντα πέντε λεπτά! Ο υπουργός της Συμφοράς, στη συνέχεια, θα επιβίβαζε, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει, εν τάξει, τους παλιούς ένοικους σε λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας και θα τους αμόλαγε στην Πλατεία Ομονοίας κι από κει “Εκατέρωθεν της οδού Ξούθου”…

Ένα εκατομμύριο, λοιπόν, οι παράνομοι μετανάστες στην Αθήνα, υπολογίζουν κάποιοι. Όλη η φασαρία που γίνεται στα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, μεταξύ των εκπροσώπων της γελοιότητας, αφορά τη στέγαση χιλίων από αυτούς. Το ποσοστό είναι το ένα τοις χιλίοις.
Ο πρώτος, ο γελοιότερος, που λέγαμε, αυτόν που τον στείλανε αδιάβαστο στο υπουργείο Προστασίας του Πωλητή κι αρέσκεται να δέρνει κρονόληρους συνταξιούχους, πάει με τσαμπουκά να ανεβάσει τη βαθμολογία που αναμένει να του δώσουν τα καινούρια του αφεντικά. Έτσι, τρέχει για τους πρώτους χίλιους. Όλη η φασαρία αφορά τη στέγαση χιλίων μεταναστών χωρίς χαρτιά ή άδεια παραμονής. Το ποσοστό είναι το ένα τοις χιλίοις. Θα σιτίζονται τρις ημερησίως και θα διατίθεται και χώρος λατρείας.
Αν, τουλάχιστον, ελπίζαμε ότι θα τσοντάρει για το τζαμί, κανένας σεΐχης από την Τζέντα. Τόσοι  βαρεμένοι υπάρχουν στον αραβικό κόσμο, ας κάνουν δώρο το τζαμί σ’ εμάς τους πτωχούς.
Και γιατί να μην πάνε να στήσουνε το τζαμί, μαζί με τα port-cabins, δίπλα στα εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης? Εκεί δἰπλα που θα γεννηθεί ο πυρήνας του γερμανικού Ήλιου, τρομάρα τους, τρομάρα μας κι εμάς… Κι ας βάλουνε εκεί το τζαμί, τα port-cabins κι όλους αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουνε στην αποκατάσταση των εξαντλημένων βουνών και να φυτέψουνε τίποτα δένδρα, όπως ορίζει η λογική κι ο νόμος για την υποχρέωση αποκατάστασης του ασελάγητου τοπίου. Κι έτσι να έχουνε την ευκαιρία να κερδίσουν και κανένα ένα μεροκάματο αυτοί οι ρακένδυτοι, μέχρι να δούμε τι θα γίνει και μ’ αυτούς τους ανθρώπους, τι θα γίνει και με τη Δεύτερη Συμφωνία της Λισαβώνας.
Πάντως αυτός ο αδιάβαστος της Προστασίας του Πωλητή, από το πλατσούρισμα στο υπουργείο της Απανάπτυξης, χαμπάρι δε πήρε, πώς γίνονται οι δουλειές. Πρέπει να το πούμε του Ράιχ να στείλει τον Μπαχ να βρει και γι’ αυτόν κανέναν Ολλανδό αξιωματούχο να τον υποκαταστήσει τον κουμπούρα τον Μαυρογιαλούρο, εκτός κι αν, από βδομάδας, θα έχει απολυθεί ο υπουργός και βρεθούν τίποτα βιογραφικά από τα κομμένα της εποχής του www.opengov.gr
Ο άλλος, ο μοχθηρότερος, που ελπίζω κι ονειρεύομαι ν’ απολυθεί κι αυτός, θέλει να επιστρατεύσει φορτηγά και να τα στείλει στην Αμυγδαλέζα να μαζέψουν τα port-cabins. Θέλει να ξοδέψει χρήματα σε ρυπογόνα κίνηση μεταφορικών μέσων και υπερωρίες υπουργικού συμβουλίου, για να ικανοποιήσει κάποιους από τους ψηφοφόρους του ή απλώς για να “επιδείξει” την πυγμή του. Για το ένα τοις χιλίοις… Του προτείνω να νοικιάσει από το κλαμπ της γειτονιάς του, τους “300” του Zack Snyder κάποιο επόμενο βράδυ, ίσως την επόμενη Κυριακή το βράδυ, να δει πώς έτρωγε ο Λεωνίδας τους βαρβάρους. Και να φανταστεί, επίσης, τον εαυτό του στο ρόλο –ποιου άλλου- του Εφιάλτη.
Τώρα, στον επίλογο,  “ξύπνησε” κι ο Δήμαρχος της Αμυγδαλέζας κι απειλεί να διώξει τη σχολή της Αστυνομίας από κει, κι ο cast manager δεν ξέρει σε ποιόν να δώσει το ρόλο της Λακεδαίμονος συζύγου: στον Αυτοδιοικητικό crossdresser ή στην Όλγα που από τη σύγχυση της αναμονής των εκλογικών αποτελεσμάτων, τρέμει…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s