Λίγη συναίνεση και πολλή σύνεση

Συμφωνώ με τους συντρόφους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ότι ο θεσμός του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, του κυβερνητικού επίτροπου, που –ακόμα χειρότερα για τους Κρητικούς- μέσα από το… opengov.gr, προσωποποιήθηκε σ’ αυτόν τον ανεκδιήγητο κι ακατονόμαστο τύπο, πρέπει να σταματήσει να μας βαραίνει.
Διαφωνώ στα πιο σημαντικά, αλλά σ’ αυτό συμφωνώ. Είναι κι αυτή μια μικρή ελπίδα… Πολύ μικρή…    
Συμφωνώ λοιπόν, κι όχι μόνο για την οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί αυτός και το γραφείο του. Αν και καλά θα έκαναν οι περιφερειακοί μας εκπρόσωποι, να ρωτήσουνε, να μάθουνε και να μας ενημερώσουν κι εμάς, τι κοστίζει από τους φόρους μας η λειτουργία του γραφείου του κ. Γενικού ή πόσα σχολεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά, με αυτούς τους πόρους. “Ισοδύναμα” μέτρα…
Επί το πλείστον συμφωνώ επειδή, με το ζόρι και το στανιό, θέλει ο καλός κύριος να εξορύξει η πελατεία του τον γύψο του Ελαφονησιού. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της αντιπάθειας μου για τον κ. Γενικό, αν κι όχι ο μόνος. Ευτυχώς τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει, ευεργετικά, πάνω από το Ελαφονήσι. Επ’ ευκαιρία, δεν έχω μάθει τι λέει για το θέμα του Ελαφονησιού η κατά τα άλλα λαλίστατη Βεζυροπούλα.
Βέβαια, σύντροφοι, κάποιος πρέπει να ελέγχει τη σκοπιμότητα και την νομιμότητα των πράξεων και των παραλείψεων της αιρετής περιφέρειας, γιατί κι αυτό χρειάζεται. Αφού ο κόσμος δε μαζεύεται σε οργανωμένες γενικές συνελεύσεις για να διεκδικήσει και να εξασκήσει άμεσα τη βούλησή του, πρέπει να καλύψει αυτό το κενό ένα περιφερειακό όργανο. Κι  αυτό το όργανο θα πρέπει να δομηθεί από μηδενική βάση, όπως έγινε κάποτε με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα γνωστά ΚΕΠ. Επειδή όλοι οι υφιστάμενοι θεσμοί είναι κακά οργανωμένοι, χειρότερα επανδρωμένοι και ενίοτε διεφθαρμένοι, χρειάζεται ένας νέος θεσμός, για να σπρώξει το σκουριασμένο βαγόνι της δημόσιας διοίκησης. Για να εντοπιστεί ο αφορολόγητα αποθησαυρισμένος πλούτος. Για να βρεθούν έτσι και οι αναγκαίοι αναπτυξιακοί πόροι. Και βέβαια πρέπει πρώτα να σχεδιαστεί αυτός ο θεσμός. Ένας θεσμός που θα βάζει μια μικρή τάξη στα απέραντα φρενοκομεία των ελληνικών κοινοτήτων και των διάφορων διακομματικών καπετανάτων των ανεφάρμοστων μελετών και των υπερκοστολογημένων υποδομών .
Έχουνε τίποτα να πούνε γι’ αυτό οι πολιτευόμενοι διεκδικητές της ψήφου μας? Γιατί “μνημονιακός” ή “αντιμνημονιακός”, κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, όταν κάποτε γίνουν οι περιπόθητες εκλογές.
Πάντως, όσο η Ελλάδα συνεχίζει να έχει πρωτογενή ελλείμματα, οι εκβιασμοί των δανειστών και των φερέφωνών τους που μας κυβερνούν, θα παραμένουν αποτελεσματικοί.  Κι είναι ευτυχές ότι, επιτέλους, γίνεται σαφές σε όλο και περισσότερους συμπολίτες ότι με το ίδιο βιολί -αυτό που τσαμπουνάμε-δεν μπορούμε πια να πορευόμαστε. Falimento!
Κάποιοι, βέβαια, συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους και να προωθούν εκκεντρικά ρούχα σκύλων για φιλανθρωπικό σκοπό: να βοηθήσουνε τα άστεγα παιδιά του Μπαγκλαντες. Και δεν είναι, βέβαια -αυτοί που ζουν στο δικό τους κόσμο- οι χειρότεροι… “Αλάχ ακμπάρ”  και δεν τον λένε Σάκη!…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s