Εκ-λογική αριθμητική…

Oι αριθμοί είναι μόνο σχετικοί, ψιττακίζει ο παλαίμαχος πολιτευτής και πρωτάρης βουλευτής, κληρονόμος κι αυτός προικώων ακινήτων.

Oι αριθμοί είναι μόνο σχετικοί, το λέει κι ο Αϊνστάιν και, στο κάτω-κάτω, συμφωνούμε σ’αυτό όλοι οι λογικοί άνθρωποι.

Θα διέθετα κι εγώ το δίφραγκο αν δε ντρεπόμουνα να κάνω την εμφάνισή μου στο εκλογικό μου κέντρο, την ημέρα που ο παχύδερμος θα κονταροχτυπιέται –σε αρνητική κόπια- με τη λευκή σκιά του. Και, ασφαλώς θα ψήφιζα την λευκή σκιά…

Θα έλεγα στον σοσια-ληστή  των ονείρων μου πολιτευτή, ο οποίος μετά φόβου, Θεού και αυγοβόλων, θα εμφανιστεί υποχρεωτικώς ο κακορίζικος για να ψηφίσει, ότι είναι ελάχιστη υποχρέωσή δική του και των ομοίων του να διασφαλίσουν ότι οι εκλογές δε θα γίνουν με υπερωρίες τίποτα δημοτικών υπαλλήλων, αλλά με έξοδα των ίδιων των ψηφοφόρων που επιθυμούν να συμμετέχουν. Και ορθότατα επιβάλλεται το εισιτήριο. Κρίνοντας όμως από τη διαφαινόμενη τάση αποχής, θα πρότεινα στους εμπνευστές αυτής της φαρσοκωμωδίας να χρεώσουν εισιτήριο γύρω στα δέκα ευρώ, αν θέλουν να βγάλουνε τα έξοδα της θλιβερής παράστασης γιατί το δίφραγκο αποκλείεται να φτάσει για να καλυφθούν τα έξοδα.


Και να μην ξεχάσουν οι σύντροφοι σοσια-ληστές να πιστώσουν στα δημόσια ταμεία το 23 τοις εκατό για τον αναλογούντα φου-που-ά. Αν άντεχαν να είναι και ειλικρινείς, θα απέδιδαν στο κοινωνικό σύνολο κι ένα έξτρα 10 τοις εκατό, φόρο βλακείας. Αλλά δεν! Τέτοια ειλικρίνια, ασφαλώς δεν την αντέχουν.

Είπαμε όμως, οι αριθμοί είναι μόνο σχετικοί, ειδικά όταν αφορούν στην απόδοση των φόρων…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s