Αγαπητό μου Ημερολόγιο [060312]


Το λαμπερό διαμάντι της ελληνικής σοσιαληστρικής παπαδημοκρατίας, η Άννούλα, για να επιβραβευθεί που εξοικονόμησε πόρους, καταφέρνοντας να μην τυπώσει πολλές χιλιάδες σχολικών βιβλίων, επωμίζεται το δυσβάσταχτο άχθος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ήταν να πετάξει και ο Άρης τη ρομπ ντε σάμπρ και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας. Με τον ντεκορατέρ του, αυτό συζητούνε απόψε, βλέποντας την Άρσεναλ εναντίον της Μίλαν.  Συγκλονιστική αναμέτρηση! Η Άρσεναλ είχε χάσει το πρώτο μάτς με 4-0. Κάτι σαν το ματς της Ελλάδας, με  αντίπαλο την Τράπεζα της Ελλάδας στο ματς της υποτιμητικής κερδοσκοπίας: 0-4.

Αλλά το τηλέφωνο δε χτυπούσε.

Ο συμφοιτητής Αντώνιος, μπερδεύει την Ελλάδα με την Κλεοπάτρα, πιο βλάκας κι από στρουθοκάμηλο. Ποιοι συνωμότες έδωσαν σ’ αυτούς τους τύπους απολυτήρια και πανεπιστημιακά πτυχία? Ποσώς δεν καταλαβαίνω αυτούς που ζητούν να χάσομε κι άλλο χρόνο, εκχωρώντας και σε τούτο το  φυντάνι μιαν πρωθυπουργία…

Πάντως θα έλεγα στην Αννούλα–τώρα που  επιβεβαιὠθηκε το εφιαλτικό σενάριο που λέει ότι πηγαίνει στη θέση του απολυμένου Μιχαλη που τώρα θα παίζει ΠΡΟ-ΠΟ– να μην ξεχνάει, αυτή κι οι άλλοι που ράβουν και ξηλώνουν ερήμην μας την περιπόθητη ανάπτυξη- ότι θέλομε να ζήσομε ανάμεσα σε κήπους με οπωροφόρα και ελαιώνες, σιγοπίνοντας κανένα ποτηράκι κι όχι οδηγώντας γερμανικά αυτοκίνητα ανάμεσα σε πάνελ φοτοβολταϊκών και την τσέπη φίσκα στα αντικαταθλιπτικά χάπια. Οι φευγάτοι Έλληνες.

Η Άρσεναλ, σε μια χαμένη μάχη, κατάφερε να πετύχει γκολ της τιμής. Μιλώντας για γκολ της τιμής, παρατηρώ ότι η σοκαρισμένη κοινωνία μας σιγά-σιγά αρχίζει επιτέλους να συνομιλεί με τον καθρέφτη. Άλλοι, λίγοι, κουβεντιάζουνε σοβαρά με τον εαυτό τους, άλλοι, οι περισσότεροι, κάνουνε το λάθος του Νάρκισσου. Πάντως λίγοι θυμούμαστε αυτό που συνεχώς ξεχνούν οι περισσότεροι: Έλληνες ήταν και οι 300 με το Λεωνίδα, Έλληνας κι ο Εφιάλτης. 

Follie à plusieurs… Τα ξέρει αυτά ο κ. Μπαμπινιώτης! Όπως ξέρει και την ημερομηνία των εκλογών: 31 Απριλίου!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s