Αυτοί που δε θα κοιμούνται ήσυχοι είναι περισσότεροι…

Συνεχίζουνε να μας πρήζουνε το συκώτι με τους μετανάστες απεργούς πείνας, χωρίς να τολμάνε να ξεκαθαρίσουνε τα πράγματα. Τόσος κόπος και κίνδυνοι για την υγεία αυτών των ανθρώπων, των απεργών πείνας και δυστυχώς δεν κατάφεραν αυτοί και οι Έλληνες φίλοι τους να ξεκαθαρίσουνε τα πράγματα. Να μας εξηγήσουνε, δηλαδή, με λόγια σταράτα, ότι αγωνίζονται κατά του βολικού καθεστώτος ανασφάλιστης εργασίας από τους μονίμως εδώ και χρόνια διαμένοντες παράνομους μετανάστες. Αντίθετα, χαμένοι στη μετάφραση, μας τρομάζουμε ακόμα περισσότερο από μια ζοφερή προοπτική, τις αφηνιασμένες ορδές των αναξιοπαθούντων που περνάνε τα σύνορα κάτω από τη μύτη της Φρόντεξ, να τους περιθάλψομε μόνοι εμείς οι πτωχοί και οσονουπω κουρεμένοι. Έχομε άδικο κι εμείς, άνεργοι και χρεοκοπημένοι ν’ αρνιόμαστε την αλληλεγγύη μας?

Είχαμε ξεχάσει και τη συμφωνία του Καντάφι με το Μπερλουσκόνι, που όλους τους ανεπιθύμητους μετανάστες από την Ιταλία του έστελνε πεσκέσι στα εργοτάξια της Λιβύης! Να δούμε τώρα που θα πάνε όλοι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ακτοπλοϊκό εισιτήριο ούτε κράτηση σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Τώρα οι Κινέζοι είναι στο Ηράκλειο αλλά ευτυχώς που οι Βάσεις του ΝΑΤΟ είναι στα Χανιά κι ελέγχονται, λέει, από Έλληνα διοικητή. Καλή μοιρασιά μα την πίστη μου. Μαζί με τ’ άλλα ακριβαίνουνε και τα καύσιμα, θα πάρουνε τσιμπημένο μεροκάματο κι οι λεωφορειούχοι που τους φέρουνε στο αεροδρόμιο Χανίων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s