Σοσια-ληστές

Μας λένε ότι η συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη πρέπει να είναι ισχυρή, ανεξάρτητα αν υφίσταται μια γενική συλλογική σύμβαση εργασίας ωφελιμότερη για ένα από τα μέρη, συνήθως τον εργαζόμενο.

Αυτή η πρόταση, βέβαια, ακούγεται δεόντως λογική στα στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες ή με μπάρμπα στην Κορώνη και ασφαλώς καθόλου δεν αφορά τη μάζα των μεταναστών, των νέων, των ανειδίκευτων και των υπόλοιπων με χαμηλά επαγγελματικά προσόντα. Δηλαδή δεν αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία.

Έτσι, ισχυρίζονται κάποιοι, θα μειωθεί το συνολικό εργατικό κόστος στην οικονομία. Εκτός κι αν αυξηθεί, λέει, η παραγωγικότητα! Χα! Την παραγωγικότητα τη μετράς μέσα σε εργοστάσια, όχι σε άδειες καφετέριες και σε εμπορικά που πασχίζουν να πουλάνε εισαγόμενα προϊόντα, ούτε σε ξενοδοχεία που μπορούν να πουλάνε ένα τάλιρο το καλοκαιρινό κρεβάτι, ούτε στους ελαιώνες σ’ ενδιαφέρει να τη μετρήσεις αφού οι αγρότες κοιτάνε να ξεπατώσουνε τις ελιές και να φυτέψουνε φωτοβολταϊκά για να ραβδίσουνε ευρώπουλα.

Ούτε, βέβαια, κανείς τολμάει να δει και να ομολογήσει ότι ο συντριπτικός όγκος της επιχειρηματικότητας πλέει μέσα στο αμνιακό υγρό του παρασιτισμού που είναι συμφυής με τον ραγιαδισμό, τη διαφθορά, τον συντεχνιακό συνδικαλισμό και την ηλιθιότητα:

Μεγαλομπακάληδες-καναλάρχες που τους πειράζει ο ξενόφερτος ανταγωνισμός, λες κι αν δεν υπήρχε, δε θα μας έγδερναν ζωντανούς, θα μας τη χάριζαν!
Εργολάβοι που σα κουτάβια ρουφάνε με μανία τα βυζιά της σκύλας της Ελλάδας που αργοπεθαίνει και οσονούπω σταματάει να βγάζει γάλα.
Δομές, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, γεμάτες αραχτούς, ημιμαθείς τεμπέληδες.

Πεζοδρόμια με σπασμένα ρείθρα κι απάνω παρκαρισμένες οι αυτοκινητάρες μας. Όλοι μας δεν είμαστε έτσι! Όμως οι περισσότεροι σε ποια κατηγορία θα κατατασσόμασταν?

Μαζί με την Τρόικα ήρθε φαίνεται κι ο χρόνος να γεννηθεί κι αυτό που κυοφορείται στην ελληνική κοινωνία από την εποχή των παππούδων αυτών των παγκάλων εγγονών που μας κυβερνάνε τα τελευταία πολλά χρόνια. Ό,τι γεννηθεί με μαμή τον Δομίνικο ή τον άλλο αντιπαθητικό τον Φιλανδό, πρέπει να το πνίξομε, όπως έκανε η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην πάγκαλη παρέα να συνεχίζει να πληρώνει τόκους! Ας προσλάβουνε πάλι τους ορκωτούς λογιστές της αρεσκείας τους και να υπολογίσουνε ποιο μέρος του εξωτερικού μας χρέους εμπίπτει στις διατάξεις του ειδεχθούς χρέους. Εκτός κι αν θέλει να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία του υπολογισμού, μέσα στη ραστώνη του, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ενόψει και της δικής του προεκλογικής περιόδου.

Ποιο κομμάτι του χρέους είναι ειδεχθές!? Από κει πρέπει να ξεκινήσομε την κουβέντα…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s