Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, κύριε!

Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ίσα-ίσα απ’ ό,τι ακούγεται, αντιθέτως, ο κ. Μανώλης δεν είχε ποτέ μακρύ χέρι. Ένας έντιμος πολιτικός. Όχι αυτονόητο, ούτε καν συνηθισμένο στους καιρούς μας. Χατίρια ναι, αρπαχτές όχι. Ομόσταυλος των τσοχαντζοπουλαίων όλ’ αυτά τα χρόνια. Και η σιωπή, ρωτάω εγώ, δεν είναι κι αυτή μια μορφή ενοχής?


Και τον βλέπομε τώρα, υπέργηρο, κουρασμένο και φοβισμένο από την αναγκαστική εθνική μειοδοσία στην οποία έχει κι αυτός συναινέσει, να αναζητά διέξοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πια ησυχαστήριο!

Έχομε δουλειά να κάνομε!

Πρώτα τη διαχείριση της κρίσης που θα προκύψει από την απόλυση, σε εθνικό επίπεδο, τουλάχιστον 25.000 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά πρέπει να φτιάξομε νέα οργανογράμματα από μηδενική βάση στους διευρυμένους δήμους, στη βάση των πραγματικών αναγκών και των εξελίξεων στην τεχνολογία. Και πριν πάμε ν’ αγοράζομε μελέτες να ρωτάμε και τα Πανεπιστήμιά μας αν μπορούν να μας προσφέρουν καλύτερη και φτηνότερη βοήθεια.

Πρέπει να βρούμε τρόπους να εξοικονομήσουμε από τα λειτουργικά έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών και να ελαφρύνομε τους δημότες κατά τι από τον κεφαλικό φόρο της αποχέτευσης, της καθαριότητας, των τελών παρεπιδημούντων. Και το θέλομε χωρίς να έχομε άλλες Κούνεβες.

Και οι μετανάστες υποφέρουν, χωρίς δουλειά κι αυτοί, χωρίς δικαιώματα κι ας πληρώνουν φόρους! Φόροι, φόροι, όχι άλλοι φόροι αλλά χρηστότερη διαχείριση μας χρειάζεται.

Πρέπει πολλά! Έχομε δουλειά να κάνομε!

Αντί λοιπόν κ. Μανώλη να γλακάτε σα κοπελάκι γιατί δεν κάνετε έστω και την ύστατη στιγμή στη μπάντα? Βοηθείστε σαν εθελοντής στην αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας στο νομό, γιατί όχι και σε επίπεδο Περιφέρειας, να φτιάξετε μια δική σας ομάδα με έξυπνα παιδιά και να μεταλαμπαδεύσετε την εμπειρία σας. Κι αυτή τη φορά αναμένομε να είστε περισσότερο ανοιχτομάτης. Κανείς δεν περισσεύει αλλά…Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, κύριε Μανώλη!

Advertisements

4 thoughts on “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, κύριε!

  1. είδε και απόειδε με το βουλευτιλίκι ότι δε θα γλυτώσει το ντοματοπόλεμο, ο οποίος πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς προς όλο το βουλευτόσογο….την έκανε γυριστή για την τοπική αυτοδιοίκηση…ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΡΕΣΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…..ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ…..

  2. Από πολλά χρόνια οι βιολόγοι, οι παλαιοντολόγοι φυσιοδίφες και άλλοι ερευνητές, γνώριζαν ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι δεν συναντήθηκαν ποτέ. Και απορούσαν γι αυτό. Ομως τώρα πια δεν απορούν…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s