Ποδηλατοκτονώντας θυμωμένος στα Χανιά

Είμαι θυμωμένος. Γυρνάω με το ποδήλατό μου στους δρόμους των Χανίων και είμαι πολύ θυμωμένος. Δε μου φταίνε τόσο οι λακκούβες στους δρόμους και τα κακοφτιαγμένα ρείθρα των πεζοδρομίων. Δεν είμαι θυμωμένος με το Δήμαρχό μας. Εξάλλου ο Δήμαρχός μας, έχει προεπιλεγεί ανάμεσα στους 25 καλύτερους δήμαρχους του κόσμου και τους 9 καλύτερους δήμαρχους της Ευρώπης, αν και, μεταξύ μας, πιστεύω ότι επιτέθηκε στην ιστοσελίδα κάποιος κακοήθης τρωικός ιός! Μπορεί πάλι ο δημιουργός της ιστοσελίδας που λέμε, να τρώει πολλές τρελές αγελάδες. Δεν ξέρω! Πάντως μην παραλείψετε να τον ενισχύσετε τον κ. Δήμαρχό μας με την ψήφο σας, αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που συζητάμε, κάνοντας κλικ εδώ! Εγώ αψήφησα τον τρωικό ιό και ψήφισα τον κ. Δήμαρχό μας! Κι όταν μου ζητήθηκε μια αιτιολογία για την ψήφο μου, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα καλύτερο απ’ αυτό που τελικά έγραψα: «Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Δημάρχου διότι με σθένος και παρρησία υπεραμύνεται της υγείας των συμπολιτών του ως γιατρός και ως άνθρωπος. Αρνείται να προωθήσει την ιδέα της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας διότι, όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο ίδιος, η ποδηλασία ευθύνεται για την οστεοπόρωση».

Όμως έλεγα ότι ο Δήμαρχος Χανίων δεν είναι ο σοβαρότερος λόγος που είμαι θυμωμένος. Με θυμώνουν περισσότερο οι Χανιώτες Κολοκοτρωναίοι. Αυτοί που καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρν’ αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι! Στο περίπτερο για τσιγάρα? Με το αυτοκίνητο! Στο λιμάνι για καφέ? Με το αυτοκίνητο. Αν κάποιος επιχειρούσε να φτιάξει μια drive-in χασαποταβέρνα στα Χανιά, είμαι βέβαιος ότι θα γνώριζε τεράστια επιτυχία. Θα έκανε όλους τους άλλους χασαποταβερνιάρηδες να κλάψουνε με μαύρο δάκρυ!

Οι Χανιώτες Κολοκοτρωναίοι με θυμώνουν, λοιπόν, γιατί διπλοπαρκάρουν στους στενούς δρόμους, γιατί καβαλάνε τα πεζοδρόμια κλείνοντας τις εξόδους των λιγοστών πεζόδρομων, γιατί μου κορνάρουν ανάγωγα και επίπονα -όταν ατυχήσω να βρεθώ ποδηλατοδρομώντας μπροστά από την αφεντιά τους- διότι μου κορνάρουν όχι για να παραμερίσω, αφού έτσι κι αλλιώς χώρος δεν περισσεύει, αλλά για να εξαφανιστώ από το πρόσωπο της γης που τους ανήκει! Με θυμώνουν διότι μου κόβουν την προτεραιότητα τη στιγμή που έχω πάρει τη φόρα μου για να νικήσω την ανηφόρα που ανοίγεται μπροστά μου. Με θυμώνουν διότι, συνήθως, όταν πάνε να ξεπεζέψουν, ανοίγουν διάπλατα κι απρόσεκτα τις πόρτες των αυτοκινήτων τους κι όποιον ποδηλάτη πάρει ο χάρος!

Είμαι θυμωμένος γιατί θα φτιάξουν, λέει, ποδηλατόδρομο στη λίμνη της Αγυιάς! Μα εγώ πώς θα πηγαίνω στην Αγυιά? Αφού δεν έχω αρκετό θάρρος να διασχίσω με το ποδήλατό μου τον κόμβο του Κλαδισσού? Αφού όταν περνά κανείς απ’ τον κόμβο του Κλαδισσού δεν ξέρει από πού θα του ’ρθει?

Είμαι θυμωμένος γιατί στο τοπικό ντέρμπι Αυτοκινητιστών-Ποδηλατών που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πρώτοι προηγούνται ήδη 1-0.

Είμαι θυμωμένος γιατί, μέρες τώρα, με πονάει επίμονα το δεξί μου γόνατο. Λέτε να φταίει η οστεοπόρωση?

Advertisements

15 thoughts on “Ποδηλατοκτονώντας θυμωμένος στα Χανιά

  1. Αύγουστος με ακριβό καύσιμο αλλά το χούι, χούι! Πολλά αυτοκίνητα παντού! Ποδηλάτες προσοχή! Στα Χανιά υπάρχουν πολλά γαιδούρια με άδεια οδήγησης… Καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρν’ αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι!

  2. Αγαπητοί φίλοι,Για τη καλύτερη ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα παρακάτω:Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του World Mayor εξελέγη στους 50 καλύτερους Δημάρχους του κόσμου για το 2008, ενώ συγκαταλέγεται στους 25 καλύτερους για το 2010 (και στους 9 της Ευρώπης). Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο:http://www.worldmayor.com/contest_2010/world-mayor-2010-nominations.html Συμπληρωματικά, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το 2008 η Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή», οι Χανιώτες είναι οι περισσότερο ικανοποιημένοι από την πόλη τους σε σύγκριση με 9 άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η δημοσκόπηση αυτή ανέδειξε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ιστορικά ως τον καλύτερο Δήμαρχο όλων των εποχών για τα Χανιά.Σε ότι αφορά το θέμα των ποδηλατόδρομων, το Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπ’ αρ. 627/2005, 810/2005, 666/2006 και 216/2009 Αποφάσεις του (τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων http://www.chania.gr) ανέθεσε τη σχετική μελέτη για την πόλη των Χανίων, η οποία και έχει ήδη παραληφθεί. H μελέτη των ποδηλατόδρομων, πρέπει όμως να υλοποιηθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας η οποία είναι έτοιμη από το 2005 και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος που επιβάλλει την υλοποίηση των δύο μελετών ταυτόχρονα, είναι ότι η μελέτη των ποδηλατόδρομων είναι απόλυτα συμβατή με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα διαμορφωθούν με την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.Η υλοποίηση των παραπάνω μελετών, καθυστερεί με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της δημοτικής αρχής.Τέλος, σε ότι αφορά την οστεοπόρωση, ο Δήμαρχος Χανίων ποτέ δεν είπε ότι προκαλείται απο την ποδηλασία. Μιλώντας σε εκδήλωση, είπε ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μαύρα ή άσπρα και ότι η ενίσχυση της οστικής μάζας εξαρτάται από το είδος του αθλήματος, συμπληρώνοντας ότι σε επαγγελματίες ποδηλάτες, λόγω της θέσης τους, η σπονδυλική στήλη δεν ενισχύεται, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα (π.χ. άρση βαρών) και αυτό προκύπτει από επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά.Ο Δήμαρχος Χανίων, ως ιατρός, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά μελετών, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με θέμα την επίδραση του αθλητισμού στην οστική μάζα και έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα.Με εκτίμηση, Σταύρος ΒιρβιδάκηςΔημοτικός Σύμβουλος Χανίων

  3. … και επειδή μπορεί να διεγράφη εκ λάθους, την αναδημοσιεύω παρακάτω.Για τη σωστότερη ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα παρακάτω:Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του World Mayor εξελέγη στους 50 καλύτερους Δημάρχους του κόσμου για το 2008, ενώ συγκαταλέγεται στους 25 καλύτερους για το 2010 (και στους 9 της Ευρώπης). Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο:http://www.worldmayor.com/contest_2010/world-mayor-2010-nominations.html Συμπληρωματικά, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» το 2008, οι Χανιώτες είναι οι περισσότερο ικανοποιημένοι από την πόλη τους σε σύγκριση με 9 άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η δημοσκόπηση αυτή ανέδειξε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ιστορικά ως τον καλύτερο Δήμαρχο όλων των εποχών για τα Χανιά.Σε ότι αφορά το θέμα των ποδηλατόδρομων, το Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπ’ αρ. 627/2005, 810/2005, 666/2006 και 216/2009 Αποφάσεις του (τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων http://www.chania.gr) ανέθεσε τη σχετική μελέτη για την πόλη των Χανίων, η οποία και έχει ήδη παραληφθεί. H μελέτη των ποδηλατόδρομων, πρέπει να υλοποιηθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας η οποία είναι έτοιμη από το 2005 και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος που επιβάλλει την υλοποίηση των δύο μελετών ταυτόχρονα, είναι ότι η μελέτη των ποδηλατόδρομων είναι συμβατή με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα διαμορφωθούν με την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτηςΗ υλοποίηση των παραπάνω μελετών, καθυστερεί με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της δημοτικής αρχής..Σε ότι αφορά τη θεωρία περί οστεοπόρωσης ο Δήμαρχος Χανίων ποτέ δεν είπε ότι η ποδηλασία προκαλεί οστεοπόρωση. Μιλώντας σε εκδήλωση, είπε ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο και ότι η ενίσχυση της οστικής μάζας εξαρτάται από το είδος του αθλήματος, συμπληρώνοντας ότι σε επαγγελματίες ποδηλάτες, λόγω της θέσης τους, η σπονδυλική στήλη δεν ενισχύεται, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα (π.χ. άρση βαρών) και αυτό προκύπτει από επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά. Ο Δήμαρχος Χανίων, ως ιατρός, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά μελετών, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με θέμα την επίδραση του αθλητισμού στην οστική μάζα και έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα.

  4. Για τη σωστότερη ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα παρακάτω:Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του World Mayor εξελέγη στους 50 καλύτερους Δημάρχους του κόσμου για το 2008, ενώ συγκαταλέγεται στους 25 καλύτερους για το 2010 (και στους 9 της Ευρώπης). Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο:http://www.worldmayor.com/contest_2010/world-mayor-2010-nominations.html Συμπληρωματικά, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» το 2008, οι Χανιώτες είναι οι περισσότερο ικανοποιημένοι από την πόλη τους σε σύγκριση με 9 άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η δημοσκόπηση αυτή ανέδειξε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ιστορικά ως τον καλύτερο Δήμαρχο όλων των εποχών για τα Χανιά.Σε ότι αφορά το θέμα των ποδηλατόδρομων, το Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπ’ αρ. 627/2005, 810/2005, 666/2006 και 216/2009 Αποφάσεις του (τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων http://www.chania.gr) ανέθεσε τη σχετική μελέτη για την πόλη των Χανίων, η οποία και έχει ήδη παραληφθεί. H μελέτη των ποδηλατόδρομων, πρέπει να υλοποιηθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας η οποία είναι έτοιμη από το 2005 και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος που επιβάλλει την υλοποίηση των δύο μελετών ταυτόχρονα, είναι ότι η μελέτη των ποδηλατόδρομων είναι συμβατή με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα διαμορφωθούν με την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτηςΗ υλοποίηση των παραπάνω μελετών, καθυστερεί με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της δημοτικής αρχής..Σε ότι αφορά τη θεωρία περί οστεοπόρωσης ο Δήμαρχος Χανίων ποτέ δεν είπε ότι η ποδηλασία προκαλεί οστεοπόρωση. Μιλώντας σε εκδήλωση, είπε ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο και ότι η ενίσχυση της οστικής μάζας εξαρτάται από το είδος του αθλήματος, συμπληρώνοντας ότι σε επαγγελματίες ποδηλάτες, λόγω της θέσης τους, η σπονδυλική στήλη δεν ενισχύεται, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα (π.χ. άρση βαρών) και αυτό προκύπτει από επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά. Ο Δήμαρχος Χανίων, ως ιατρός, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά μελετών, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με θέμα την επίδραση του αθλητισμού στην οστική μάζα και έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα.

  5. Τίποτα δεν έχει διαγραφεί…Κι εσείς όπως και ο κ. Βιρβιδάκης μας εξηγείτε με την άνεση του γνήσιου νεοέλληνα, ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι…Αλλίμονό μας!

  6. Αγαπητέ κ. Ishkandar,Νεοέλληνες είμαστε όλοι. Αναφορικά με το σχόλιό σας περί μετάθεσης ευθυνών, θα παρακαλούσα θερμά να μου πείτε με την άνεση που εσεις διαθέτετε το πως θα ξεπεράσετε τον σκόπελο της Κρατικής γραφειοκρατείας καθώς και το πως και που θα βρείτε τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίησή της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης μας, δεδομένης της κατά 35% μείωσης των κρατικών πόρων στους ΟΤΑ. Ευχαριστώ, Σταύρος ΒιρβιδάκηςΔημοτικός Σύμβουλος

  7. Ενεργώντας πρακτικά στην καθημερινή ζωή, ακολουθώντας κανόνες και σχέδια με τη συναίνεση των συμπολιτών, παρανομώντας υπέρ του δημόσιου συμφέροντος αν χρειαστεί.Πώς αλλιώς?

  8. Καλύφθηκα πλήρως. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Πάντως, ειλικρινά, θα ήθελα κάποτε να βρεθούμε να κουβεντιάσουμε αυτό ή και άλλα θέματα/προβλήματα του διευρυμένου πλέον Δήμου μας, ανεξάρτητα απο το αν επανεκλεγούμε ή όχι.Πάντα φιλικά, Σταύρος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s