Ο ορισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης «α λα Γκρέκα»

Επειδή, κατά τη γνώμη μου, ο Δρακουμέλ Μητσοτάκης είναι ό,τι πιο βλαβερό έβγαλε η Γη της Κρήτης από την εποχή του Μινώταυρου κι επειδή θυμάμαι ότι, πριν πολλά-πολλά χρόνια, για να φτάσουμε στον επίγειο παράδεισο του Λαφονησιού, αναγκαζόμασταν να παραβιάζουμε κλειδωμένες καγκελόπορτες στημένες από τους μπράβους του που μας κυνηγούσαν λυσσαλέα, θέλω να ρωτήσω, επειδή δεν το γνωρίζω, αν το μητσοτακέικο έχει ήδη πουλήσει τα συμφέροντά του εκεί ή βρίσκεται ακόμα πίσω από αυτούς που θέλουν να φέρουν την ανάπτυξη των γυψορυχείων και των πεντάστερων ξενοδοχείων.

Πάντως, όπως έλεγε κι ο έτερος «εθνάρχης», η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν ψάξουμε ολόκληρη την Ελλάδα, πόσες περιπτώσεις ομόφωνων αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων θα βρούμε! Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ινναχωρίου, μαθαίνω ότι έχει εγκρίνει ομόφωνα το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ). Ο Περιφερειάρχης της πράσινης ανάπτυξης ψάχνει τρόπους να μπλοκάρει το ΣΧΟΟΑΠ και φαίνεται ότι θα το πετύχει. Ο ορισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης «α λα Γκρέκα»!

Αξίζουν συγχαρητήρια στο δημοτικό συμβούλιο των Εννιά Χωριών για την ομόνοια τους, αλλά δε μπορώ να μην κάνω και μια παρατήρηση! Κοπέλια, οι εκατοντάδες ξαπλωτούρες δε μπορούν κάπως να περιοριστούν? Το λέω εγώ που θυμάμαι πως ήτανε το Λαφονήσι την εποχή με τις καγκελόπορτες του Μητσοτάκη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s