Μόνο για Xανιώτες Σινεφίλ…

Βλέπαμε κάτι φίλοι χθες το βράδυ την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον. Σε DVD ένεκα και της οικονομικής στενότητας. Μπύρες και φαλάφελ, ρεφενέ για έξι, όσο τρία ποτά στα μπαρ της πόλης των Χανίων. Το φιλμ το περιμέναμε καλύτερο κι έτσι το ρίξαμε στην πλάκα με πολύ γέλιο από τα σχόλια του φίλου μας του Φώτη που είναι μεγάλος πλακατζής και πίνει ληγμένα!

Η Αλίκη? Μα αυτή φίλοι μου, εξηγεί ο Φώτης, είναι η Δημαρχιακή Αρχή, τη μια μικραίνει την άλλη μεγαλώνει κι όλοι την κυνηγούνε κι ας μην είναι σίγουρος κανείς τους ότι είναι αυτή που είναι!

Ρε, πάντα ο Φώτης, για κοίτα το λόρδο! Δε σας θυμίζει το Γρηγόρη που τα βρίσκει όλα έτοιμα? Πέσανε γέλια χοντρά όταν βλέπαμε το λόρδο-Γρηγόρη άρχοντα γονατιστό με τη γαλάζια κάμπια στον ώμο να κάνει πρόταση γάμου στην Αλίκη, χωρίς αυτή να’ χει ιδέα! …

Ρε σείς, η κόκκινη βασίλισσα δε σας θυμίζει το Μανώλη? Πάλι ο Φώτης! Έχει στρατό δυνατό, όλοι τον κολακεύουν, αλλά κανείς δεν τον αγαπάει πραγματικά κι ας έχει στο πλευρό του και ιππότη σιδερόφραχτο σαν την Ιωάννα της Λωραίνης. Κι ο ιππότης στο τέλος βγαίνει και προδότης. Λέτε να πάθει το κακό, να χάσει το κεφάλι του? Αγωνία!

Να κι ο τρελός ο καπελάς, φτυστός ο Κυριάκος, στο πιο γοητευτικό όμως, διευκρινίζει ο Φώτης. Βοηθάει την Αλίκη, δε λέω, αλλά τι είναι αυτές χορευτικές φιγούρες? Τρισχορολαλάτο!

Κλείσαμε την τηλεόραση και περάσαμε το υπόλοιπο βράδυ συζητώντας τη διακήρυξη της λευκής βασίλισσας. Ο κούνελος παιάνιζε στ’ αυτιά μας κι ο Φώτης αναρωτιότανε τι μαγικό φίλτρο πρέπει να πιούμε για να σηκωθούμε από τους βολικούς μας καναπέδες… Γιαχαραντίο!

Advertisements

One thought on “Μόνο για Xανιώτες Σινεφίλ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s